spot_img
spot_img

NiP Brčko: Hitno rješavanje zahtjeva radnika JZU

spot_img
spot_img

Danas su se, povodom štrajka zdravstvenih radnika u Brčkom, saopštenjem obratili iz Naroda i pravde Brčko distrikta.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Narod i Pravda Brčko distrikta BiH je već ranije svojim saopštenjem podržala opravdane zahtjeve radnika u JZU „Zdravstveni centar“, koji se očigledno još ne uzimaju ozbiljno u razmatranje, što su radnici u zdravstvu ponovo ukazali današnjom mirnom protestnom šetnjom.

S obzirom na to da je došlo do promjene vladajuće strukture, kao politički subjekt koji je dio nove Vlade, inicirat ćemo hitno rješavanje zahtjeva radnika u JZU „Zdravstveni centar“, uz jasno distanciranje od ponašanja menadžmenta ove ustanove, koji nastoji prenijeti na Vladu da rješava nagomilane probleme u zdravstvu, iako je to isključivo njihova nadležnost.

Smatramo da nisu potrebne instrukcije od strane Vlade da rješava unutarnje probleme organizacije rada u zdravstvenom sistemu, te očekujemo da menadžment preuzme odgovornost za funkcionisanje zdravstvenog sistema u novonastaloj situaciji.

Narod i Pravda želi se obratiti i svim radnicim u zdravstvu da u narednom periodu učine maksimalne napore kako bi zdravstveni sistem profunkcionisao efikasno jer je to u najboljem interesu građana, tako da se izbjegnu sva eventualno politiziranja nastale situacije.

Naše je opredjeljenje da od menadžmenta i Vlade zahtjevamo da pripreme konkretne prijedloge za sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH na kojoj će se utvrditi pravci djelovanja kako bi se riješili nagomilani problemi u zdravstvu, a time i udovolji opravdani zahtjevi radnika u zdravstvu.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img