spot_img
spot_img

НиП Брчко: Грађани забринути због Милићевих најава

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Из Народа и правде Брчко дистрикта данас су се обратили јавности саопштењем у коме износе низ критика на рачун предсједника Скупштине Брчко дистрикта Синише Милића, али и градоначелника Брчко дистрикта Еседа Кадрића.

Ово саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

Члан Предсједништва Милорад Додик пријети повлачењем из институција на државном нивоу од којих су најопаснији за мир и стабилност у БиХ а самим тим и у Брчко дистрикту БиХ, повлачење сагласности на закон о оружаним снагама БиХ, Закон о индиректним порезима , закон о Суду БиХ и Закон о ВТСВ-у , те протјеривање ОСЕ и СИП-е са територије РС-а.

Такође је најавио израду новог Устава РС-а и одбацивање свих “незаконито наметнутих одлука Високих представника” које би у БиХ реформске процесе вратиле уназад најмање петнаест година.

Грађани Брчко дистрикта БиХ су посебно забринути најавама господина Додика и руководства СНСД-а у којем учествује и актуелни предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ господин Синиша Милић, а у којима говори да има приједлоге за рјешење статуса Брчко дистрикта БиХ у складу са његовом “кампањом мирног разлаза” и осамостаљења РС-а.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ господин Синиша Милић је директно учествовао и гласао за декларацију СНСД-а о свему горе поменутом и тиме директно поткопао Арбитражну одлуку у којој стоји да ентитети морају водити рачуна о финансијској стабилности Брчко дистрикта БиХ.

Питамо Предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ господина Синишу Милића да ли је свјестан чињеница да Брчко дистрикт БиХ по основу индиректних прихода остварује приход од око 180.000.000 КМ и да би поремећајима у прикупљању и расподјели тих средстава у потпуности паралисао живот у Брчко дистрикту, да посебно не помињемо здравство, образовање, правосуђе, полицију, образовање и плате свих буџетских корисника?

Значи ли Ваш позив грађанима Брчко дистрикта БиХ за узимање ентитетског држављанства и жељу за припајање једном од ентитета ?

Сви заједно у Брчко дистрикту треба да се залажемо за измјене Изборног закона у којима би Брчко дистрикт био посебна изборна јединица, која ће директно давати заступнике у Парламент БиХ.

Након свега није ни чудо што смо изгубили средства у износу од 13.000.000 КМ с обзиром да се предсједник Скупштине директно успротивио подношењу тужбе против ентитета да би се та средства вратила.

Знамо ми да ваш владајући коалициони партнери не смију питати о овим стварима и морају ћутати и одустајати од већ најављених тужби против ентитета. Док њихови страначки шефови најављују да ће нови рат кренути из Брчког, Градоначелник Брчко дистрикта БиХ сматра да је овдје све мед и млијеко и није забринут за сигурносну ситуацију и стабилност Дистрикта.

Поводом свега горе наведеног позивамо Супервизора за Брчко дистрикт да својим ауторитетом заустави ова неприхватљива понашања званичника Брчко дистрикта на која смо указали.

Служба за односе с јавношћу

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img