spot_img

Никола “НиКо” Ковач други играч свијета!

Published:

COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE један је од најкомпетитивнијих еспорт наслова на свијету, а младић из Брчког бољи је и од најбољих. Никола “НиКо” Ковач други је најбољи CS:GO играч на свијету и једна од највећих звијезда цијеле индустрије. Живи доказ да талент и напоран рад надилазе све препреке, нада за све оне који почињу ни из чега.

ХЛТВ је напокон потврдио, Никола “НиКо” Ковач други је најбољи играч на свијету. Широј јавности постао је познат по богатом трансферу из њемачког моусеспортса у FaZe Clan, али већ тада начињена му је велика штета. У фокусу је била вриједност трансфера, умјесто онога што би платили сви тимови на свијету, изнимне интелигенције и невјеројатне механике које га красе.

НиКо и FaZe Clan прошле су године играли девет финала турнира највишег профила, а четири су освојили. Кроз све наступе управо је НиКо био окосница тима. Колико је невјеројатан показао је још у Mousesportsu, али тада су скептици приговарали како је лако бити најбољи у осредњој екипи. Данас као саставни дио CS:GO супертима НиКо и даље блиста.

CS:GO је игра темпа и механике, а свега неколицина играча може потпуно владати тим вриједностима. Међутим, нити један као НиКо. Независно од позиције у тиму, гдје се тренутно налази на мапи или с којим оружјем барата, НиКо има могућност окренути сваку ситуацију у своју корист и дати вјетар у леђа свом тиму. Све на темељу невјеројатног осјећаја за игру и једној од најбољих механика које је еспорт икада видио.

У каријери је само од освојених турнира зарадио 400 хиљада долара, а ту треба додати све спонзорске уговоре, плате и бонусе. Међутим, НиКо ни у једном тренутку није успорио. Са 20 година је већ други најбољи играч свијета, а уједно и једна од најсвјетлијих тачака за будућност CS:GO-а. Немојте да вас завара то што је други. Испред њега је само Бразилац Marcelo “coldzera” David, човјек кога описују као звијер, машину и бога игре.

Већ неко вријеме је познато да ће се о најбољем одлучивати између њих двојице, али овога пута coldzera је однио титулу. Једна од главних разлика између њих је и та што је у међусобним огледима увијек славио coldzera и његов SK Gaming. Прича је то у еспорту као она о Месију и Роналду у фудбалу. Два ванземаљца у истој игри.

Титуле младог Брчака нису красиле насловнице медија, а када и јесу, у фокусу је била зарада. Међутим, као предводник млађих генерација и један од најбољих играча на свијету, управо ће се НиКо кроз сљедећих неколико година профилисати као један од најутицајнијих младих људи у регији, можда и у свијету.

НиКо и FaZe тренутно играју милион долара вриједан ELEAGUE Major у Бостону. Осигурали су мјесто међу 16 најбољих и једни су од главних фаворита за титулу.

НиКо, нек ти је са срећом и хвала ти за сваку кап наде коју си својим резултатима пружио младима на Балкану. Препознаће те и у твом граду, само се надамо да неће бити касно.

 

 

 

 

 

(index.hr)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img