Nikola “NiKo” Kovač drugi igrač svijeta!

COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE jedan je od najkompetitivnijih esport naslova na svijetu, a mladić iz Brčkog bolji je i od najboljih. Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije. Živi dokaz da talent i naporan rad nadilaze sve prepreke, nada za sve one koji počinju ni iz čega.

HLTV je napokon potvrdio, Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji igrač na svijetu. Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta. U fokusu je bila vrijednost transfera, umjesto onoga što bi platili svi timovi na svijetu, iznimne inteligencije i nevjerojatne mehanike koje ga krase.

- Reklama -

NiKo i FaZe Clan prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerojatan pokazao je još u Mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas kao sastavni dio CS:GO supertima NiKo i dalje blista.

CS:GO je igra tempa i mehanike, a svega nekolicina igrača može potpuno vladati tim vrijednostima. Međutim, niti jedan kao NiKo. Nezavisno od pozicije u timu, gdje se trenutno nalazi na mapi ili s kojim oružjem barata, NiKo ima mogućnost okrenuti svaku situaciju u svoju korist i dati vjetar u leđa svom timu. Sve na temelju nevjerojatnog osjećaja za igru i jednoj od najboljih mehanika koje je esport ikada vidio.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400 hiljada dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plate i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. Sa 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i jedna od najsvjetlijih tačaka za budućnost CS:GO-a. Nemojte da vas zavara to što je drugi. Ispred njega je samo Brazilac Marcelo “coldzera” David, čovjek koga opisuju kao zvijer, mašinu i boga igre.

Već neko vrijeme je poznato da će se o najboljem odlučivati između njih dvojice, ali ovoga puta coldzera je odnio titulu. Jedna od glavnih razlika između njih je i ta što je u međusobnim ogledima uvijek slavio coldzera i njegov SK Gaming. Priča je to u esportu kao ona o Mesiju i Ronaldu u fudbalu. Dva vanzemaljca u istoj igri.

Titule mladog Brčaka nisu krasile naslovnice medija, a kada i jesu, u fokusu je bila zarada. Međutim, kao predvodnik mlađih generacija i jedan od najboljih igrača na svijetu, upravo će se NiKo kroz sljedećih nekoliko godina profilisati kao jedan od najuticajnijih mladih ljudi u regiji, možda i u svijetu.

NiKo i FaZe trenutno igraju milion dolara vrijedan ELEAGUE Major u Bostonu. Osigurali su mjesto među 16 najboljih i jedni su od glavnih favorita za titulu.

NiKo, nek ti je sa srećom i hvala ti za svaku kap nade koju si svojim rezultatima pružio mladima na Balkanu. Prepoznaće te i u tvom gradu, samo se nadamo da neće biti kasno.

 

 

 

 

 

(index.hr)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime