Nezvanično: Uhapšen Pejo Mendeš

U Brčkom je sinoć uhapšen Pejo Mendeš, nosilac kandidatske liste Hrvatske seljačke stranke (HSS) za Lokalne izbore 2020. godine, nezvanično saznaje nula49.com.

foto: Otisak.ba

Podsjetimo, iz brčanske Policije ranije danas saopšteno je da je na osnovu prikupljenih operativnih informacija, dana 6. 10. 2020. godine, a na osnovu Naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršen pretres lica P.M., te stambenog objekta i više motornih vozila koje ovo lice koristi.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti važni za krivični postupak. Nakon kriminalističke obrade slobode su lišeni P.M. rođen 1969. godine u Bijeloj gdje je i nastanjen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi” iz člana 376 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH u vezi sa krivičnim djelom “Prevara pri glasanju” iz člana 193. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i lice J.R. rođen 1987. godine u Brčkom, nastanjen u Rašljanima, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” iz člana 376a Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH u vezi sa krivičnim djelom “Prevara pri glasanju” iz člana 193. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dodaje se u saopštenju Policije.

- Reklama -

Podsjetimo, ranije je zbog sumnje na kupovinu glasova i krađu ličnih podataka, u Brčkom već uhapšeno jedno lice.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime