Nezaposlenim licima sa Zavoda za zapošljavanje po 100 KM jednokratne pomoći

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta BiH na jutros održanoj 120. vanrednoj sjednici usvojila je Zaključak o davanju saglasnosti na kriterijume za dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim licima.

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100,00 KM dobiće po jedno nezaposleno lice koje se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH zaključno s 1. 9. 2020. godini.

- Reklama -

Distribucija novčane pomoći vršiće se putem poštanskih službi koje egzistiraju na području Brčko distrikta BiH. Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000,00 KM.

Vlada Brčko distrikta BiH na vanrednoj sjednici usvojila je i Informaciju s prijedlogom odluke o usvajanju Akcionog plana za reformu javne uprave, Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja prirodne nesreće zbog COVID-19, Prijedlog nacrta odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt organizacionog plana Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime