spot_img
spot_img

Невладине организације у ЦТ апарат: Скупштина завршила 54. редовну сједницу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ завршила је у сриједу 30. октобра 54. редовну сједницу.

Разматрани су и у првом читању усвојени Предлог закона о измјенама и допунама Закона о службеницима и намјештеницима у правосуђу Брчко дистрикта БиХ и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа на јавним мјестима, док је у другом читању усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Закона о платама и другим накнадама судија и тужилаца у Брчко дистрикту БиХ.

Разматран је и усвојен Предлог одлуке о повлачењу из скупштинске процедуре Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о удружењима и фондацијама како би се на бољи начин дефинисало питање формирања удружења и невладиних организација.

Посланици су разматрали и усвојили предлог мјера за побољшање пословног амбијента у Брчко дистрикту БиХ. Разматрана је и Информација о потписивању Меморандума о разумијевању Studen Co Holding GmbH. Информација је примљена к знању а посланици су усвојили Закључак којим Скупштина тражи од Владе Брчко дистрикта БиХ да из Меморандума о разумијевању искључи одредбе које говоре о надокнадама. Скупштина тражи од Владе да се оквирно наведу пројекти и потенцијалне локације пројекaта као и динамика реализације која ће чинити посебан дио Mеморандума. Пословну иницијативу за свеобухватно побољшање пословног амбијента и стандарда живота у Брчко дистрикту Studen Co Holding GmbH треба да достави Скупштини ради разматрања и изјашњавања на Скупштини. Од Владе се такође тражи да обавезе утврђене Закључком изврши хитно и достави Скупштини на разматрање.

У наставку 54. редовне сједнице разматрана је Информација у вези с набавком ЦТ апарата и магнетне резонанце у сврху коришћења и спровођења дијагностичких процедура у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“. Донесен је Закључак којим је Скупштина задужила шефа Одјељења за здравство и остале услуге да одмах дефинише спецификације тендерских документација за

набавку ЦТ апарата и магнетне резонанце, да се без одлагања распише тендер за набавку ових апарата. Скупштинским Закључком задужени су Одјељење за здравство и остале услуге и ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ да до 1. јуна 2020. године обезбиједе просторне претпоставке за смјештај ЦТ апарата и магнетне резонанце.

Посланици су разматрали и Информацију о причињеној штети на подручју Брчко дистрикта коју су нанијеле дивље животиње.

Зоран Гајић, шеф Одјељења за пољопривреду шумарство и водопривреду рекао је да је Влади упућен предлог установљавања ловишта и да је припремљен предлог за изловљавање дивљих свиња како би се спријечила појава болести афричке свињске куге која је већ присутна у сусједним земљама, као и штете на око 3.500 квадратних метара коју је до сада пријавило једанаест (11) произвођача, три мјесне заједнице и једно удружење. Након доношења потребних одлука у Влади, изловљавање би, како је рекао, вршила ловачка удружења која функционишу на тим подручјима у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ.

Донесено је неколико одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт БиХ за изградњу објеката путне и водоводне инфраструктуре и регулационих планова у неколико мјесних заједница.

Посланици су одложили разматрање више питања међу којима Нацрт закона о допуни Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, Закона о измјенама и допунама Закона о просторном планирању, годишњег Извјештаја ВСТС БиХ за 2018. годину и Извјештаја о процесу иницијалне фискализације.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img