Nestašica vode u Donjem Breziku

Stanovnici mjesne zajednice Donji Brezik trenutno vode bitku s nestašicom vode, koje je svakim danom sve manje. Od četiri bunara, samo je jedan u funkciji, uz pomoć kojeg se vodom snabdijeva oko 700 domaćinstava.

Ovo područje nije priključeno na gradski vodovod jer su mještani prije tridesetak godina vlastitim sredstvima izgradili vodovodnu mrežu. Predsjednik mjesne zajednice Donji Brezik Jovica Savić kaže da je postojeća vodovodna mreža zastarila, te da njeno održavanje košta.

- Reklama -

“Zamolio bih građane da riješimo problem za sva vremena, na način da osnujemo ili preduzeće, kako bismo znali ko je titular, ili da našu vodovodnu mrežu damo na upravljanje JP “Komunalnom Brčko”. U suprotnom, godinama ćemo trpiti nestašicu vode, a problem će ostati isti”, ispričao je za Radio Brčko predsjednik Savić, ukazujući i na problem neredovnog plaćanja mjesečnog paušala od 10 maraka, koje svako domaćinstvo treba izdvojiti za vodu.

Prema njegovim riječima, mnogi mještani Donjeg Brezika (čak njih pedeset posto) ne plaćaju vodu. Ako tome dodamo i to da pojedini građani nesrazmjerno troše vodu, nezadovoljstvo onih koji plaćaju vodu rast će iz dana u dan.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime