Neophodna ambulanta u MZ Ilićka

Brčansko naselje Ilićka broji oko 5.000 stanovnika, uz primjetan veći broj mladih bračnih parova. Ipak, prostorije ambulante i dalje nisu obezbijeđene.

Predsjednik ove mjesne zajednice, Damjan Dundžić, ističe da je rješavanje ovog problema prioritetno za stanovnike Ilićke. U ovom naselju već postoje prostorije koje bi mogle poslužiti za otvaranje ambulante.

- Reklama -

“U prizemlju zgradi u kojoj su naseljene porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida imamo tri lokala koja se ne koriste. Pošto je zgrada finansirana sredstvima Vlade Brčko distrikta i Vlade Republike Srpske, smatramo da bi to bila najpogodnija lokacija za uspostavljanje te ambulante”, rekao je Dundžić.

Mještani Ilićke za sada usluge porodičnog ljekara traže u susjednim mjesnim zajednicama, ili u Domu zdravlja u Brčkom, što predstavlja otežavajuću okolnosti.

“Pred prošli Budžet smo slali dopise i imali smo neke razgovore koje bih nazvao “praznom pričom”. Nadam se da će se u Budžetu za 2020. godinu naći sredstava da se riješi ovaj problem, jer je ambulanta zaista potreba u ovom naselju”, dodaje Dundžić.

Ipak, uprkost postojećim problemima, mnogo toga je riješeno za stanovnike Ilićke u posljednje vrijeme.

“Riješili smo problem nebezbijednog izlaska iz naselja, tj. uključenja na Bijeljinsku cestu, kružnim tokom. Na putu smo rješavanja velikog problema deponije, a u narednom vremenu očekujemo i otvaranje obdaništa za oko stotinu mališana”, kaže Dundžić.

 

 

 

(rtvbn.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime