“Nemo” nastavlja saradnju sa kolegama iz Slovenije

Pripadnici Podvodne resavalne službe iz Ljubljane posjetili su ronilačko- spasilački klub “Nemo” iz Brčkog. Sa brčanskim roniocima razgovarali su o nastavaku saradnje kroz niz zajedničkih aktivnosti, koje planiraju da realizuju u narednom periodu.

“Saradnja je počela prije dvije godine kada smo učestvovali u akciji traženja mladića iz Slovenije koji se utopio u rijeci Drini. Imamo u planu nekoliko projekata koji se tiču ronjenja, ali i spasavanja. Naši prijatelji Slovenci oduševljeni su rijekom Savom. Želja im je da rone zajedno sa nama ovde u Brčkom, što ćemo svakako i organizovati u narednom periodu”, kaže Neđo Mićić-Tulija, predsjednik Ronilačko-spasilačkog kluba Nemo Brčko.

- Reklama -

Članovi RSK “Nemo” uskoro će put Ljubljane. Tamo će zajedno sa svojim prijateljima učestvovati u dvodnevnoj pokaznoj vježbi spasavanja na otvorenim vodama.

Brčanski ronioci nedavno su ugostili i ronioca iz Frankfurta Mihaela Ernsta, koji na ronjenje u Brčko dolazi već drugu godinu za redom.

“Sve ovo nam govori da bi ronjenje moglo biti i dobra turistička ponuda našeg grada, na čijoj promociji ćemo intenzivno raditi. Nadamo se da ćemo u tome imati i podršku nadležnih”, kažu u klubu.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime