spot_img

Nema vode, a nismo bolje ni zaslužili

Published:

 

Na adresu naše redakcije danas je stiglo pismo čitaoca, kao reakcija na (novi) nestanak vode, zbog još jednog pucanja cijevi. Pismo prenosimo u cjelosti, bez izmjena.

Danas je Brčko distrikt ponovo ostao bez vode. Dugo smo je i imali, opustili smo se, navikli da u 21. vijeku vodosnabdijevanje u jednom gradu u Evropi bude redovno.

Imamo zato fabriku vode kapaciteta 330 litara u sekundi! I imamo 31 zastupnika u Skupštini Distrikta od kojih tačno 0 (i slovima – nula) njih zastupa interese građana.

I tu dolazimo do onog nepopularnog dijela ovog teksta. Nisu krivi ti poslanici. Nije kriv ni Nuković, ni Rejzović, ni Milić, ni Kadrić… Krivi ste vi koji ovo čitate, kriv sam ja koji ovo pišem, krivi smo mi, građani i građanke Brčko distrikta.

Glasaću za njih, oni će mi srediti posao u Komunalnom. Glasaću za njega, on će me “ubaciti” u svoje Odjeljenje. Glasaću za nju, ona će mi zaposliti sina u Vladi. Samo da ga negdje “uvali”, makar privremeno. Ugovor o djelu i dosta, odlično. Sitni interesi, privremena rješenja, ja i posle mene potop.

Ili, kao što je danas slučaj, suša.

Sagni glavu, kupi mrvice, nemoj da se buniš. Tender je namješten? Pa dobro, što se ti buniš, vidiš da svi ćute!? NVO uzimaju pare preko veza? Dobro, ćuti, gledaj da se i ti “uvališ” tu negdje ako možeš. Kad svi mogu, što ne bi i ti. Ako ne kradeš, budala si. Uklopi se. Ne galami.

Dakle, dragi sugrađani, ne galamite. Umjesto što pljujemo Komunalno, Nukovića, Rejzovića, Vladu i Skupštinu, pogledajmo svi u ogledalo i priznajmo sami sebi – kakvi smo postali, bolje nismo ni zaslužili.

Dežurni filozof

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img