spot_img
spot_img

Nema približavanja stavova Vlade Distrikta i štrajkača u zdravstvu

Published:

spot_img

Predstavnik štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta doktor Samir Mujkić rekao je nakon današnjeg sastanka sa predstavicima Vlade distrikta i štrajkačkog odbora da se stavovi oko zahtjeva štrajkača i okončanja štrajka nisu ni malo pribiližili.

On je rekao da je Vlada promjenila dosadašnji stav i ponudu od deset posto inicijalnog povećanja plate, smanjila je na osam uz povećanje osnovice i smanjenje koeficijenta, što je u ovom trenutku za njih neprihvatljivo.

Mujkić je rekao da štrajkači neće odustati od svojih zahtijeva, te da je za dva dana najavljena i nova runda razgovora sa predstavnicima izvršne vlasti.

Štrajkački odbor Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta dostavili su nedavno Vladi Brčko distrikta minimum svojih potraživanja koje su sveli na tri osnovna zahtjeva.

Štrakači u zdravstvu traže da se izmjene interni akti JZU „Zdravstveni centar Brčko“ kojim bi se regulisao materijalno pravni položaj radnika u toj ustanovi, potom da se poboljšaju materijalno tehnička sredstva, usavršavanja i edukacije kadra radi pružanja kvaliteta usluga pacijentima, te se na kraju traži kontinuirani rad radnih grupa u cilju donošenja Kolektivnog ugovora.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img