spot_img
spot_img

Нема приближавања ставова Владе Дистрикта и штрајкача у здравству

spot_img
spot_img

Представник штрајкачког одбора Независног синдиката радника у здравству Брчко дистрикта доктор Самир Мујкић рекао је након данашњег састанка са представицима Владе дистрикта и штраjкачког одбора да се ставови око захтјева штрајкача и окончања штрајка нису ни мало прибилижили.

Он је рекао да је Влада промјенила досадашњи став и понуду од десет посто иницијалног повећања плате, смањила је на осам уз повећање основице и смањење коефицијента, што је у овом тренутку за њих неприхватљиво.

Мујкић је рекао да штрајкачи неће одустати од својих захтијева, те да је за два дана најављена и нова рунда разговора са представницима извршне власти.

Штрајкачки одбор Независног синдиката радника у здравству Брчко дистрикта доставили су недавно Влади Брчко дистрикта минимум својих потраживања које су свели на три основна захтјева.

Штракачи у здравству траже да се измјене интерни акти ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ којим би се регулисао материјално правни положај радника у тој установи, потом да се побољшају материјално техничка средства, усавршавања и едукације кадра ради пружања квалитета услуга пацијентима, те се на крају тражи континуирани рад радних група у циљу доношења Колективног уговора.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img