spot_img
spot_img

Некретнине у Брчком: Цијене стагнирају, потражња расте

spot_img
spot_img

У посљедњих шест мјесеци цијене некретнина у Брчком се нису знатно повећавале, сазнали смо од Иване Панчић агента за продају некретнина у Брчком.

Она је рекла да се цијене квадратног метра некретнине која је изграђена прије минулог рата крећу од 1.400 до 1.800 КМ, док се цијене у новоградњи крећу од 2.400 па чак до 2.800 КМ по метру квадратном и то у зависности од локације некретнине као и опремљености стана.

„Прије годину дана цијене нове градње је била око 2.400 КМ по метру квадратном и после нове године цијене су се повисиле на тренутну“, истакла је Панчић наводећи да је упркос њима потражња за куповином стана веома велика.

„Најчешћи купци су млади брачни парови који остварују услове за хипотекарене кредите и тако рјешавају своје стамбено питање, потом наши људи који раде тренутно у иностранству те они који имају неку уштеђевину и желе је материјализовати“, навела је Ивана Панчић објаснивши да се купци углавном одлучују за куповину некретнине због све већег неповјерења у чување уштеђевине код банака.

Према њеним ријечима порасла је потражња и за изнајмљивањем станова те са тако, у зависности од локације и квадратуре, најам стана за мјесец дана креће од 200 до чак 700 КМ.

Ивана Панчић је навела да је новост у трговини некрентинама и продаја гаражних и паркинг мјеста, која се након етажирања могу купити по цијени и до 30.000 КМ за гаражу, док се за властито паркинг мјесто мора издвојити и чак до 12.000 КМ.

Она је навела да има потражње и за продајом пољопривредног земљишта на подручју Дистрикта као и за породичним кућама али савјетује да у тим ситуацијама обје заинтересоване стране за процјену свакако консултују стручњака из те области.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img