spot_img
spot_img

Nedostatak regulacionih planova najveći problem investitora u Brčkom

spot_img
spot_img

Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Vlade distrikta Brčko održalo je danas sastanak sa privrednicima građevinskog sektora, investitorima i građanima na kome je bilo riječi o godišnjem planu Odjeljenja, trenutnoj situaciji i problemima u građevinskom sektoru.

Šef nadležnog Odjeljenja Suad Mašić ovom prilikom je rekao da je riječ o radno konsultativnom sastanku koji se odnosi na unapređenje rada Odjeljenja za prostorno planiranje i načinima njegovog približavanja investitorima i građevinskoj struci.

„Želja nam je da čujemo primjedbe investitora vezano za zastoje u planiranju i izradi regulacionih planova i kako poboljšati situaciju u kojoj se nalazi građevinski sektor“, rekao je Mašić.

Kako je rekao najveći problemi sa kojima se trenutno susreću investitori su nedostatak regulacionih planova i njihova dugotrajna izrada.

„Jedino rješenje je izmjena zakonskih rješenja čiji bi inicijatori trebali biti investitori preko nadležnog Odjeljenja i Vlade Distrikta“, istakao je Mašić.

Sastanku su prisustvovali brojni privrednici koji su pozdravili ovaj vid komunikacije vlasti i privrednika. Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga kaže da je prostorno planiranje okosnica razvoja svake lokalne zajednice pa tako i Distrikta.

„Kao jedan od najvećih investitora, i svakako najveći strani investitor koji ulaže u distriktu Brčko, mogu reći da nam je izuzetno bitno da vidimo progresivan nastup Vlade distrikta Brčko i zato ovakve sastanke pozdravljamo. Oni sigurno mogu dati rezultata da se u konačnici ubrzaju procesi, da se usvajanje regulacionih planova ubrza i dođemo do jednog proaktivnog rada Vlade u saradnji sa privredom“, naglasila je Pucar.

Ona je istakla da što se privrede tiče „usko grlo“ predstavlja efikasnost i brzina jer, kako je rekla, novac ne može da čeka birokratiju.

Prisustvujući današnjem sastanku potpredsjednik Privredne komore Dragan Đukić je rekao da se prije svega trebaju donijeti prostorni planovi koji će pogodovati investitorima ističući problem industrijskih zona o kojima se godinama govori, a koje su i danas neriješeno pitanje za koje se očekuje rješenje.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img