Недостатак регулационих планова највећи проблем инвеститора у Брчком - nula49.com
spot_img
spot_img

Недостатак регулационих планова највећи проблем инвеститора у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за просторно планирање и имовинско правне послове Владе дистрикта Брчко одржало је данас састанак са привредницима грађевинског сектора, инвеститорима и грађанима на коме је било ријечи о годишњем плану Одјељења, тренутној ситуацији и проблемима у грађевинском сектору.

Шеф надлежног Одјељења Суад Машић овом приликом је рекао да је ријеч о радно консултативном састанку који се односи на унапређење рада Одјељења за просторно планирање и начинима његовог приближавања инвеститорима и грађевинској струци.

„Жеља нам је да чујемо примједбе инвеститора везано за застоје у планирању и изради регулационих планова и како побољшати ситуацију у којој се налази грађевински сектор“, рекао је Машић.

Како је рекао највећи проблеми са којима се тренутно сусрећу инвеститори су недостатак регулационих планова и њихова дуготрајна израда.

„Једино рјешење је измјена законских рјешења чији би иницијатори требали бити инвеститори преко надлежног Одјељења и Владе Дистрикта“, истакао је Машић.

Састанку су присуствовали бројни привредници који су поздравили овај вид комуникације власти и привредника. Наташа Пуцар, директор Корпоративних комуникација Студен Холдинга каже да је просторно планирање окосница развоја сваке локалне заједнице па тако и Дистрикта.

„Као један од највећих инвеститора, и свакако највећи страни инвеститор који улаже у дистрикту Брчко, могу рећи да нам је изузетно битно да видимо прогресиван наступ Владе дистрикта Брчко и зато овакве састанке поздрављамо. Они сигурно могу дати резултата да се у коначници убрзају процеси, да се усвајање регулационих планова убрза и дођемо до једног проактивног рада Владе у сарадњи са привредом“, нагласила је Пуцар.

Она је истакла да што се привреде тиче „уско грло“ представља ефикасност и брзина јер, како је рекла, новац не може да чека бирократију.

Присуствујући данашњем састанку потпредсједник Привредне коморе Драган Ђукић је рекао да се прије свега требају донијети просторни планови који ће погодовати инвеститорима истичући проблем индустријских зона о којима се годинама говори, а које су и данас неријешено питање за које се очекује рјешење.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img