spot_img
spot_img

Neđica Mijajlović na Memorijalu “Mikа Antić”!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nadu da kultura neće propasti i ovaj put nam je dala naša Neđica Mijajlović učestvujući na Memorijalu u čast našeg velikog Mike Antića.

U Mokrinu, rodnom mjestu našeg velikana, održan je 39. memorijal u njegovu čast.

“Besmrtni Mika” je i ovaj put okupio velika imena, ljubitelje i poštovaoce njegovog djela koji su govoreći njegove stihove sve nas odveli jednim čudnim poetskim vremeplovom u Mikino vrijeme. Veče je započelo Besmrtnom pesmom čije je stihove govorio Miodrag Petrović, a potom su nastavili Gagi Jovanović, Branka Pujić i Rale Damjanović. Rale Damjanović je, kao dobar prijatelj našeg pjesnika, približio velikog Miku svima nama.

Mika je u svojoj autobiografiji naglasio kako prepušta drugima da pišu njegovu biografiju.

Besmrtnici, kao što je on, stalno dopunjavaju svoju biografiju, tako je ovim memorijalom u pjesnikovu biografiju, među umjetničkim velikanima, upisano i Neđicino ime. Te noći, posebnu umjetničku atmosferu stvorila je naša sugrađanka pjevajući pjesme 70. godina kao što su “Počnimo ljubav iz početka”, “Što te nema” i “Ah što ćemo ljubav kriti” uz klavirsku pratnju prof. Arsena Čarkića.

Zvuci klavira, Neđicin čaroban glas, stihovi velikog Mike, dali su osjećaj da im veliki pjesnik namiguje i da, kroz sve one koji baštine i čuvaju njegovo djelo, on živi.

Neđice, hvala za nadu da kultura i poezija mogu živjeti u ovom surovom vremenu!

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img