spot_img
spot_img

Nedimova borba za pse: Sistem ga pustio da radi pa odlučio da ga zatvori

spot_img
spot_img

Nedim Hodžić iz Sela Ulović kod Brčkog sagradio je privatni azil za pse u koji je uložio sopstvena sredstva, registrovao je udruženje i, kako kaže, sve uradio po zakonu i onako kako su nadležni zahtjevali.

Tvrdi da je prvobitno dobio pozitivno mišljenje Veterinarskih inspektora, da bi se ubrzo to mišljenje promijenilo, a od njega je zatraženo da pse premjesti na lokaciju sa odgovarajućim uslovima.

Nedim Hodžić se već devet godina bavi zbrinjavanjem napuštenih životinja sa ulica Distrikta. Prije godinu dana je osnovao udruženje “Moji anđeli” i svojom ušteđevinom i kreditom od 30.000 KM izgradio sklonište koje psima pruža utočište, hranu i zdravstvenu njegu do udomljavanja.

Zemljište za sklonište ustupila mu je prijateljica. Nabavio je, tvrdi, svu potrebnu dokumentaciju.

“Nakon pribavljanja sve dokumentacije i nakon ovog što sam izgradio, pristupio sam po zakonskoj proceduri, i podnio zahtjev nadležnima da izađu na teren i prime ovo kao sklonište za nezbrinute životinje. Što mi je i sam Inspektorat naložio. Oni su mi naložili sami od sebe, ako mislim tim da se bavi, moram to, to i to da ispunjavam, što sam ja naravno, po svim zakonskim uslovima to ispunio. Oni su došli na lice mjesta, pregledali su uslove, pregledali su sve pse koji su veterinarski obrađeni, čipovani i oni su sami po sebi donijeli taj zaključak da objekat ispunjava sve zakonske uslove, te da će se izdati rješenje o registraciji skloništa”, kaže Hodžić.

Umjesto rješenja dobio je, kaže, poziv od nadležnog Inspektorata da se javi da mu se stari zapisnik poništi, a sačini novi u kome će stajati da ne ispunjava zakonske uslove za rad skloništa, iako je, kako tvrdi, ispunio sve potrebne uslove, pa i više od toga.

Hodžić je dobio i novčanu kazna u iznosu od 200 KM zbog neposjedovanja Rješenja o dozvoli za rad skloništa koju bi trebalo izdati Odjeljenje za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu. Tvrdi da je pribavljao svu dokumentaciju, čak se priključio i na vodovodnu mrežu kako bi ispoštovao sve sanitarne uslove i pravilnike o držanju životinja.

Janja Fajfer Mandić, koja je ustupila zemljište Nedimu, tvrdi da je prije početka radova, konsultovala stanovnike sela, bar one koje je mogla da pronađe.

“Ovdje ova prva kuća oni nemaju ništa protiv. Ovi što su se bunili, organizatori, komšije, dizanje protiv nas komšija i oni su mi rekli kad sam ih pitala imaju li šta protiv – nemaju ništa a sada se bune. Najgore što oni zovu ove što su vani. Sve što su vani što samo dođu sedmicu, dvije. Do sada je selo bilo pusto. Nema nigdje nikog tu, ja sam najčešće bila zimi, samo divlje svinje i šakali pa reko da se oživi malo da bar životinje imaju nešto”, dodaje ona.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img