Neđica Mijajlović predstavila gradonačelniku brojne muzičke uspjehe

Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH danas su ukrasile mnogobrojne medalje, diplome i gran-pri pehari sugrađanke Neđice Mijajlović, sedamnaestogodišnjakinje iz Brčkog, koja je na prijemu u Gradskoj vijećnici gradonačelniku Siniši Miliću predstavila svoje muzičke uspjehe koje je ostvarila širom svijeta.

Neđica je u svijetu muzike aktivno već deset godina, a osim pjevanja takmičila se, i osvajala prve nagrade, i u nominaciji klasične muzike – klavir. Prve muzičke korake napravila je još kao mala djevojčica. Ozbiljnije se počela baviti muzikom u saradnji sa Jovicom Adamovim i Minjom Subotom učestvujući na brčanskom tradicionalnom festivalu “Dječja mašta može svašta”, nakon čega su se nizali festivali i prve nagrade u BiH, Srbiji, Mađarskoj, Tunisu, Rusiji, Letoniji, Italiji, Gruziji, Makedoniji, Kazahstanu i Bjelorusiji.

- Reklama -

U razgovoru sa gradonačelnikom Milićem Neđica je istakla da je osim pjevanja njena velika ljubav komponovanje i pisanje aranžmana. Kako je istakla, vidi se na svjetskoj sceni u svijetu muzike, a do ostvarenja svog cilja muzički se obrazuje pohađajući srednju muzičku školu kao i privatne časove pjevanja u Novom Sadu.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da će ovakvi talenti imati podršku grada kao ponos i najbolji predstavnici i ambasadori distrikta Brčko. On je Neđici čestitao na mnogobrojnim uspjesima i pohvalio trud, rad i upornost koja je krasi.

Gradonačelnik je Neđici poželio mnogo sreće na narednim nastupima koji je očekuju u Turskoj, Uzbekistanu i Italiji, na festivalima na koje je pozvana kao vlasnik mnogobrojnih gran-pri nagrada.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime