spot_img
spot_img

Наука кроз забаву: Одржана друга Ноћ истраживача у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Омладинска организација Мали принц и Полиглота Институт из Брчког били су током протеклог викенда домаћини и организатори друге по реду Европске ноћи истраживача Брчко.

Циљ манифестације и ове године била је промоција науке, технологије, истраживачког рада и умјетности међу дјецом и младима, те давање могућности младима да покажу своја знања и вјештине.

Промоција науке и научно-истраживачког рада, у случају Ноћи истраживача подразумијева разне активности у вечерњим часовима, а тежиште је на представљању истраживача у опуштеној и пријатељској атмосфери, истицању позитивног утицаја истраживача на свакодневни живот, те на промовисању каријере истраживача, посебно код младих.

У склопу овогодишње манифестације одржано је преко 40 радионица, презентација, а посебан дио програма обухватао је презентација рада средњих школа, високошколских установа и основних школа у научно истраживачким радовима.

Такође, жеља је била на једном мјесту окупити научнике, предаваче и истраживаче из цијеле БиХ и региона, а све са циљем мотивисања дјеце и младих да се баве науком.

“Главни циљ наше организације јесте рад на едукативним пројектима за дјецу и младе, промоција науке, културе и умјетности, неформалног образовања међу дјецом и младима, сарадња с осталим владиним и невладиним организацијама, како на подручју Брчко дистрикта, тако из цијеле БиХ и региона”, истакла је Весна Мијатовић, предсједница Удружења.

“Реализацијом овог пројекта показали смо да се преданим радом, посвећености могу направити велики помаци у културној, али и научној и забавној понуди за најширу популацију, а да су едукативни пројекти за младе нужност и потреба”, нагласила је Сандра Добријевић, директорица партнерске организације у пројекту – Полиглота Института.

Организатори су нагласили да Ноћ истраживача још увијек није готова – пројекат се наставља пројекцијама мобилног планетаријума који нам долази из Београда 5. и 6. октобра, а већ су увелико у припреми умјетнички и едукативни пројекти који ће бити реализовани до краја ове године.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img