Nastavljeni radovi na sanaciji cijevi, voda “dolazi” u popodnevnim časovima?

Juče, 27.04.2017. godine, oko 9:00 časova, na nepristupačnom terenu u zoni Ficibajera, došlo je do velike havarije glavnog transportnog cjevovoda PVC DN 400 preko kojeg se vodom snabdijeva najveći dio centralnog, istočnih i južnih dijelova Brčkog, odnosno kompletno područje istočno od rijeke Brke.

Ekipe vodovoda su odmah po otkrivanja lokacije havarije započele sa radovima na sanaciji kvara. Iskopima je ustanovljeno da na lokaciji kvara, direktno na cjevovodu, postoji više od 5 metara debeo sloj građevinskog šuta (zemlje, betona, asfalta…) koji je odlagan prilikom, kako se pretpostavlja, izgradnje gradskog stadiona. Radovi na iskopu su trajali juče cijeli dan, skoro do 22:00 časa, kada je zbog opasnosti od obrušavanja zemlje sa zidova jame i umora radnika, te slabe vidljivosti i nemogućnosti dodatnog osvjetljenja, odlučeno da se radovi nastave ujutro, saopšteno je iz JP Komunalno Brčko.

- Reklama -

Danas, 28.04.2016. godine, od 06:00 časova radovi su nastavljeni. Konačna dubina iskopa do cjevovoda, u centralnom dijelu radne jame, dostigla je 7-8 metara. Radovi na vađenju cijevi su započeli iza 10:00 časova.

Iako iz JP Komunalno Brčko predviđaju da bi kvar mogao biti saniran u toku popodnevnih časova, ipak pozivaju građane da održavaju zalihe vode, jer je teren jako nepristupačan i sanacija je otežana.

Dijelovi grada zapadno od rijeke Brke dobijaju vodu preko cjevovoda DN 280, sa nešto smanjenim pritiskom. Dijelovi u centralnom i južnom dijelu grada takođe imaju vodu na nižim spratovima, dok na višim kotama ne, s obzirom da pritisak nije na zadovoljavajućem nivou.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime