Nastavlja se uspješna saradnja Brčko distrikta i UNDP u BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović danas su u prostorijama Skupštine održali sastanak sa rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH gđom. Stelianom Nederom, s kojom su razgovarali o provođenju trenutnog zajedničkog projekta poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekta, kao i budućoj saradnji.

„Brčko distrikt i UNDP u BiH imaju dobru saradnju dugi niz godina i imamo nekoliko aktivnih zajedničkih projekata koje provodimo. Trenutno nam je u fokusu projekat utopljavanja javnih objekata, a radimo i na tome da preko UNDP obavimo proceduru nabavke izrade idejnog projekta „Centar za upravljanje otpadom“. Na taj način bismo iskoordinirali aktivnosti na zatvaranju gradske deponije i osposobili moderan centar za otpad na području Distrikta“, izjavio je Kadrić.

- Reklama -

Rezidenta predstavnica Steliana Nedera iskazala je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Brčko distriktom.

„Drago mi je da se rad na energetskoj efikasnosti odvija dobro i radujem se što ćemo nastaviti i proširiti rad, ne samo na ovom projektu, nego i na projektu zbrinjavanja otpada“ kazala je Nedera.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas ugostili rezidentnu predstavnicu i što je na redu utopljavanje i obnova krova zgrade Skupštine čija će realizacija uslijediti čim dokumentacija bude spremna. Zgrada Skupštine je zaista u jako lošem stanju i to je velika stvar za Skupštinu, za zastupnike a posebno za djelatnike, odnosno stručnu službu Skupštine“ istakao je Ivo Filipović.

Sastanku su prisustvovali i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović kao i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnom imovinom, nakon kojeg su obišli zgradu Skupštine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime