Nastavak uređenja zapadne tribine Gradskog stadiona u Brčkom

Nakon sedam godina stagnacije, krenule su aktivnosti na uređenju Gradskog stadiona u Brčkom.

U međuvremenu urađeno je ograđivanje Gradskog stadiona, a od nadležnnih se očekuje da se izjasne kakav i koliki tačno žele stadion u Brčkom.

Budući veliki posao izgradnje i rekonstrukcije Gradskog stadiona u Brčkom odvijao bi se u tri faze, a samo za završetak zapadne tribine Stadiona sa 6.000 mjesta za sjedenje i nužnim pomoćnim sadržajima, potrebno je obezbijediti oko 15 miliona KM.

Nenad Radojković, šef vladinog Pododjeljenja za javne poslove pojasnio je da se već duži niz godina na kodu Pododjeljenja nalaze kapitalna sredstva u iznosu od 1,8 miliona maraka. Resorno odjeljenje raspisalo je ove godine tender koji je u toku, očekuje se da se do kraja ovog mjeseca dodijeli ugovor za usluge izrade investiciono- tehničke dokumentacije stavljanja u funkciju zapadne tribine Gradskog stadiona.

Do sada je u izgradnju i rekonstrukciju zapadne tribine Gradskog stadiona uloženo oko 4,5 miliona maraka.

S obzirom na činjenicu da za čitav projekat izgradnje Gradskog stadiona treba oko 15 miliona maraka, Radojković je mišljenja da, kada bude iskristalisan konačan stav nadležnih u vezi sa izgradnjom stadiona, posao može biti gotov za oko godinu i po.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime