Naša stranka o sporazumu SDP-a sa SDA u Brčkom: Izigrali su naše povjerenje

Mi u Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Naša stranka Brčko oglasila se saopštenjem nakon odluke SDP-a Brčko da uđe u koaliciju sa SDA i Strankom za BiH.

– Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom potpisao sporazum o formiranju većine sa SDA, SBIH i Alijom Denjagićem, želimo obavjestiti javnost o našem dubokom neslaganju i neprihvatanju ovakvog sporazuma.

Mi u Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Takođe, smatramo da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom. Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kome smo formirali koaliciju “BH Blok SDP BiH i Naša stranka BiH”, izigrao povjerenje glasača , građana Brčko distrikta BiH i naše povjerenje.

Ono što nas ohrabruje je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi koji su mjesec dana zajedno sa nama borili se za drugačije i bolje Brčko, te da ideja na kojoj smo zasnovali koaliciju će opstati.

Mi u Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od historijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život – navodi se u saopštenju Naše stranke Brčko.

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime