spot_img
spot_img

Народ и правда: Зашто је на хирургији у брчанској Болници прекинут пријем операција?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У вечерашњем саопштењу јавности, Народ и правда Брчко упутила је питање директору Болнице у Брчко дистрикту и в.д. Шефа одјељења за хирургију: „Зашто је након 120 година континуираног рада обустављен пријем операција на хирургији у брчанској болници упркос томе што је на овом одјељењу запослено пет љекара?“

Наиме, из ове странке тврде да су добили више жалби грађана који су требали бити оперисани на овом одјељењу, али су враћени те им нису пружене здравствене услуге овог одјељења.

“На основу жалби наших суграђана дошли смо до сазнања да се оперишу само хитни случајеви, док сви остали пацијенти бивају враћени кућама”, кажу из НиП-а.

“Желимо да знамо шта је разлог за овакав режим рада одјељења хирургије, те зашто пацијенти бивају враћени кућама, и који су то по њима хитни случајеви како би наши суграђани били упућени у остварење својих права на овом одјељењу. Да ли су разлози за овакав режим рада овог одјељења болнице нова кадровирања, намјештања конкурса, сумњиве измјене систематизације, избор новог шефа одјељења хирургије, нова страначка ухљебљавања подобних а не способних а све то преко леђа наших суграђана, односно корисника здравствених услуга?”, додаје се у саопштењу.

Из Народа и правде поручују да је ово још један од доказа нефункционисања здравственог система у Брчко дистрикту и још један у низу проблема.

“Када ћете напокон почети рјешавати проблеме у здравству?”, пита се у саопштењу.

“Да ли ће то бити онда када се успјешно ухљебе они подобни а не способни или ћете хитно подузети мјере како би се овај проблем ријешио и отклонио те ово одјељење почело функционисати нормално и како би се вратило у службу грађана Брчко дистрикта БиХ?”, кажу из НиП-а.

Из брчанске опозиционе партије на крају додају како ће пратити и даље рад овог одјељења као и све кораке који се буду подузимали у отклањању овог проблема, али и да ће у догледно вријеме објавити листу имена кандидата који „морају“ бити „ухљебљени“ на овом одјељењу, “а све у сврху информисања грађана у како окрутном друштву живимо гдје се људски животи подређују минорним и небитним стварима као што је ухљебљавање неколико подобних кадрова.”

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img