Narod i pravda: Uvesti moratorijum na zapošljavanje u javnoj upravi

Rukovodstvo političke organizacije Narod i pravda danas je na konferenciji za novinare uputilo apel Vladi i Skupštinu distrikta tražeći uvođenje moratorijuma na zapošljavanje u javnoj upravi, institucijama i javnim preduzećima koje se finansiraju iz budžeta do prvog januara 2021. godine zbog, kako su rekli, namiještanja konkursa.

Dženana Kukić, predsjednik Povjereništva ove stranke zatražila je od nadležnih u vlasti distrikta da odmah prestanu sa, kako je navela, grubim kršenjem zakona o angažovanju osoba po ugovoru o djelu i ugovora o privremenim i povremenim poslovima gdje osobe koje rade po tim ugovorima robuju strankama koje su ih postavile.

- Reklama -

Damir Bulčević, nosilac liste “Narod i Pravda“ ovom prilikom je istakao da ga raduje činjenica da je za glasanje putem pošto prijavljeno oko šest hiljada građana.

„Sama činjenica da je to nekoliko puta veći broj od onog koliko ih je glasalo na prethodnim izborima govori da moramo povesti računa o tome da li je sve to urađeno u skladu sa zakonom i zakonskim procedurama“, rekao je Bulčević.

Ovom prilikom članske karte „Naroda i Pravde“ uručene su Muji Haliloviću, donedavnom predsjedniku Mjesnog odbora SDA Ćoseti i Dalidi Čandić, bivšoj predsjednice Foruma žena SDP, a kako je rečeno, stranci je pristupio i veliki broj mladoih iz SDA koji su odlučili da svoj politički aganžman nastave sa “Narodom i Pravdom”.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime