Narod i pravda i Pokret socijalne pravde i demokratije zajedno na izborima

Na današnjoj konferenciji za novinare političke organizacije Narod i pravda predstavljeni su ciljevi za predstojeće lokalne izbore, te je saopšteno da će na njihovoj kandidatskoj listi biti i članovi Pokreta socijalne pravde i demokratije.

Dženana Kukić, predsjednica povjereništva političke organizacije Narod i pravda se zahvalila predstavnicima Pokreta socijalne pravde i demokratije koji su iskazali istu viziju i ciljeve za predstojeće izbore, te naglasila da će ovu listu obilježiti mladi ljudi jer je to kategorija koja zavređuje najviše pažnje, a dobija najmanje institucionalne podrške.

“Vizija i ciljevi oko kojih smo se okupili i za koje ćemo da se zalažemo su prije svega borba protiv korupcije i nepotizma, uvođenje Zakona o porijeklu imovine nosilaca javnih funckcija, uvođenje Registra zaposlenih u javnim institucijama, reviziju i novu sistematizaciju radnih mjesta te fokus na realni sektor”, istakla je Kukić.

Predsjednik Pokreta socijalne pravde i demokratije Mirsad Đapo izrazio je zadovoljstvo što će na predstojećim izborima zajedno nastupiti sa predstavnicima Naroda i pravde, te da je jedan od zajedničkih ciljeva da probude građane Brčko distrikta da izađu iz klišea da se ništa ne može promjeniti.

“U sledeća tri mjeseca obići ćemo mnogo građana i sva udruženja koja egzistiraju u našem gradu kako bi smo ih probudili iz letargije u kojoj se nalaze i pokazali da se politički sistem u kojem se trenutno nalazimo može promjeniti a posebno ćemo insistirati na reformi javne uprave”, rekao je Đapo.

On je naglasio da očekuje veliku podršku građana na izborima te istakao da je uvjeren da će ova lista dati budućeg gradonačelnika Brčko distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime