spot_img
spot_img

Народ и правда Брчко: Владајућа гарнитура вара државу

spot_img
spot_img

Поводом повећања плата у јавном сектору данас су се саопштењем за јавност огласили из Народа и правде Брчко дистрикта.

Ово саопштење преносимо у цјелости, без измјена:

Плате треба повећати свима, јер народ тешко живи, на рубу егзистенције. Посебним програмима се мора помоћи радницима у реалном али и јавном сектору, повећање плата и топлих оброка у оба сектора треба да буде стварно и у интересу радника а не само козметичко.

Нажалост свједочимо новој подвали гдје владајућа гарнитура Брчко дистрикта БиХ жели да вара државу јер повећавају плату за 2% а топли оброк са 5КМ на 8КМ, што је варање државе јер много више повећавају износ топлог оброка који је на максимуму неопорезивог а плате које се опорезују повећавају за само 2% тако да имамо ситуацију да држава вара државу или Брчко дистрикт БиХ вара државу.

Растом цијена намирница и роба у износу од cca 22% као и растом инфлације сматрамо да повећање плата и у реалном а и у јавном сектору треба да буде минимално 25% како би били ублажени финансијски удари на буџете грађана Брчко дистрикта БиХ.

Не желимо пристати на козметичку бригу о радницима јер знамо да су закључком Скупштине топли оброци првобитно смањени свима и ограничени на износ топлог оброка у висини од 5КМ а сада ти исти „душебрижници“ топли оброк поновно повећавају на износ од 8КМ, што дјелује као играње са упосленима у јавној управи мада висину оваквог топлог оброка већина упосленика јавног сектора може само да сања осим оних који имају огромне топле оброке ради злоупотребе и заобилажења закона.

Народ и Правда Брчко дистрикта БиХ захтијева од власти Брчко дистрикта БиХ истинску бригу о радницима Брчко дистрикта БиХ како у реалном тако и у јавном сектору а не само „мазање очију радника“.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img