spot_img
spot_img

Након ребаланса, Буџет Дистрикта око 242 милиона КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је на 28. ванредној сједници Приједлог одлуке о усвајању амандмана на Буџет Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину, која ће бити упућена у скупштинску процедуру.

У Буџету Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину планирани приходи се увећавају за 6.210.205,19 КМ. Укупан буџет са ребалансом је 241.969.932,68 КМ.

Градоначелник Синиша Милић изразио је задовољство због усвојеног Ребаланса буџета у којем су, како је истакао, можда по први пут издвојена значајна средства за реализацију капиталног пројекта изградње мултифункционалне спортске дворане.

„Онако како смо се договарали и на чему сам инсистирао, након што смо оприходовали средства у износу од 6.200.000 КМ, намијенили смо их за изградњу мултифункционалне спортске дворане са отвореним и затвореним базенима. То је нешто што недостаје граду и надам се да ће Скупштина имати разумијевања и да ће ребаланс као такав бити подржан“, истакао је Милић.

Он је додао да је значајно и издвајање недостајућих средстава за исплату подстицаја у пољопривреди.

„Према договорима које смо данас имали до краја године ћемо имати још један ребаланс буџета у којем ће се наћи технички амандмани одјељења Владе који се односе на започете пројекте. Ради се о преносу средстава за одређене намјене, а не о увођењу нових прихода. Договорили смо се о потреби да Одјељење за комуналне послове у буџету за 2018. годину планира одређена средства за изградњу трафостаница на простору дистрикта чији је недостатак препрека новој стамбеној градњи на простору дистрикта. Договорено је и да се у буџету обавезно нађу и средства која нису утрошена по одјељењима, али према утврђеним приоритетима, дакле средства која представљају вишак прихода над расходима и да се на одређени начин занове у буџету за 2018. годину“, истакао је Милић.

Мато Лучић, директор Дирекције за финансије, рекао је да приход у износу од 6.210.205,19 КМ потиче од сукцесије од клириншког дуга Русије према бившој Југославији те да је у тој расподјели Брчко добило наведени износ новца.

„Одјељења и институције су анализом смањили средства у буџету и направили уштеде од 5.189.068 КМ и све је распоређено по захтјеву одјељења и институција. Ради се о стварима техничке природе“, закључио је Лучић.

На данашњој сједници усвојен је и Нацрт закона о измјени Закона о извршењу Буџета Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img