spot_img
spot_img

Najveći u Distriktu: Počela izgradnja kružnog toka “Kuglana”

spot_img
spot_img

Na raskrsnici „Kuglana“, jednoj od najprometnijih i najvećih na području Brčko distrikta, danas su započeli radovi na izgradnji kružnog toka. Novčana vrijednost radova iznosi oko 744.000 KM, a ugovoreni rok za njihov završetak je 60 radnih dana.

„Od planiranih osam kružnih raskrsnica na području Brčko distrikta, ovo je četvrto po redu i najveće je po obimu od svih drugih, te je u ovoj godini jedan od najznačajnijih putnih objekata koji ćemo izgraditi“, kazao je Vlado Jevtić, direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“.

Projekt menadžer za izgradnju u Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ Bojan Delić istakao je kako na ovoj dionici saobraća veliki broj autobusa i teretnih vozila te iz tog razloga i sama podloga mora biti urađena prema svim propisima i normama, dok sam prečnik kružne raskrsnice iznosi 38 metara.

„Širina kolovoza kružnog toka iznosi devet metara, širina uliva tri metra, a širina izliva 3,75 metara, budući da je namijenjena za teretni saobraćaj, a postavljaće se dva sloja asfalta debljine sedam centimetara i habajući sloj ojačan polimerom debljine pet centimetara“, dodao je Delić.

Budući da će se radovi odvijati u tri faze, tako će se i saobraćaj regulisati, te će radovi u prvoj fazi krenuti desnom polovinom raskrsnice promatrajući iz ulice Uzunovića prema Bulevaru Mira.

„U potezu od mjesta presijecanja postojećeg središnjeg ostrva u ulici Uzunovića gdje će se vozila prestrojavati iz desne u lijevu kolovoznu traku, pa će u oba smjera ići do raskrsnice Bulevara s ulicom Jovana Dučića“, naveo je Delić.

On je dodao kako zbog bržeg protoka saobraćaja iz ovog smjera neće biti moguće skretati u Ulicu Štrosmajerovu, te će vozila koja su u tranzitu moći na kružnom toku „Eš“ skrenuti u ulicu Braće Ribnikara. Sva vozila koja dolaze iz Štrosmajerove ulice kretaće se bez ograničenja, te će moći skrenuti na Bulevar i lijevo i desno, dok će se saobraćaj iz ulice Svetog Save usmjerit na ulicu Desanke Maksimović.

Svi putni pravci biće usmjereni saobraćajnom signalizacijom, a iz JP „Putevi Brčko“ nadaju brzom snalaženju vozača i ovim putem ih pozivaju na strpljenje.

Tokom radova na ovoj kružnoj raskrsnici saobraćaj će se odvijati uz regulaciju saobraćajnim znacima, te će samo dan ili dva saobraćaj biti u potpunosti obustavljen kada bude završna faza asfaltiranja, istakao je direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“, Vlado Jevtić, dodajući kako će o svemu građani Brčko distrikta biti blagovremeno obavješteni.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img