spot_img
spot_img

Najmlađi umjetnici našeg grada uskoro organizuju izložbu

Published:

spot_img

Najmlađi umjetnici iz Brčkog uskoro će imati svoju prvu izložbu! Polaznici Likovne radionice instituta Poliglota 29. marta izložiće svoje radove u galeriji „Likum“ u Brčkom.

Otvaranje izložbe sa preko 50 slika, minijatura i crteža je u četvrtak 29. marta u 19 časova, a mi smo iskoristili priliku i posjetili mlade slikare zamrljane bojama u Poligloti.

„Likovna radionica radi od 15. septembra a imamo polaznike od 3 do 13 godina“, kaže nam Almedina Cifrić, magistar slikarstva, koja ovu radionicu vodi od početka.

„Motivi ostaju isti, ali kako dijete napreduje mijenja se kompozicija i nivo na kome slikamo, pa se napredak jasno vidi, što ohrabruje dijete“, odaje Almedina.

Ona ne skriva zadovoljstvo zbog predstojeće izložbe, a i mladi umjetnici sa nestrpljenjem čekaju da pokažu svoja djela javnosti.

Likovne radionice se, inače, sastoje iz klasičnog crteža i slikarstva, ali i kreativnog dijela – apstraktnog slikarstva koje djeci daje mogućnost da svoju maštu i kreativnost u potpunosti prenesu na papir.

Ni teorija umjetnosti nije zapostavljena, pa djeca uporedo sa praktičnim dijelom uče i  o najznačajnijim likovnim pravcima i velikim slikarima.

„Dijete kada crta, ono se igra. Svaka igra je postavljena na temelju kreativnosti. Kroz likovnu umjetnost najviše se razvija vizuelna percepcija, spoznavanje oblika, boja, pojava, okoline“, objašnjava nam Almedina.

Likovne radionice su u ponudi i kao dio Poliglotinog „Boravka“, a postoji i program za odrasle, koji će takođe imati priliku prikazati svoje radove na predstojećoj izložbi.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img