Najljepši poklon za Dan zaljubljenih – „Što te nema“ u izvedbi Aleksandre Lizdek i Elvisa Sivčevića (VIDEO)

U želji da mlađim generacijama približe kvalitetnu muziku, profesori Aleksandra Lizdek i Elvis Sivčević snimili su „evergreen“ po tekstu Alekse Šantića „Što te nema“ a za pjesmu je urađen i kvalitetan spot.

„Aleksa Šantić me već duže vrijeme zaokuplja svojom lirikom, ljubavnom snagom, i kao da je sada aktuelniji nego ikada. Pogotovo, njegov evergreen „Što te nema“. Odlučio sam se napraviti aranžman ove numere u world music stilu trudeći se da ne narušim melodijsku i harmonijsku strukturu. Aleksandra i ja smo saradnici i kolege već duže vrijeme. Poznajem njen senzibilitet i profinjenost interpretacije te način na koji donosi emocije, a prevashodno vokalne kvalitete koje posjeduje. Tako da je ona bila moj prvi izbor kada sam tražio ko će da otpjeva ovu numeru,“ ističe jedan od najboljih BH gitarista prof. mr Elvis Sivčević koji potpisuje novi aranžman pjesme.

Pored muzike koja je zaista moderna a opet prilagođena Šantićevim stihovima, cijelu priču, upotpunio je i divan vokal, još divnije, Aleksandre Lizdek.

„Sa kolegom Elvisom sarađujem već godinama unazad na moje veliko zadovoljstvo. Nekada smo i radili zajedno u Muzičkoj školi u Brčkom. Kada sam poslušala melodiju, dopala mi se na prvu. Pored klasične muzike, sevdah je takođe muzički pravac koji njegujem i rado pjevam. Spletom srećnih okolnosti i podrškom brojnih ljudi uradili smo i spot,“ naglašava Lizdek koja je takođe magistar solo pjevanja.

Video za pjesmu „Što te nema“ sniman je u julu prošle godine na prostoru Distrikta Brčko. Pored promocije kvalitetne muzike svojevrsna je promocija i Brčko distrikta te je njegovu izradu podržao i gradonačelnik Brčkog, gospodin Siniša Milić.

„Pored Gradonačelnika podršku smo dobili i od lokalnih privrednika. Firma Autorad, kao i Vinarija Pajić iz Brčkog takođe su podržali snimanje ovog spota, a posebnu zahvalnost moramo uputiti i etno restoranu „Marco Polo“ u čijem smo prijatnom ambijentu i snimali neke od scena. Drugi dio spota, sniman je u gradskoj Umjetničkoj galeriji na čemu posebno zahvaljujemo kustosu, Sonji Đurović, koja je izdvajala svoje slobodno vrijeme i bila nam od velike pomoći.

Sa nama je bila i Danijela Šarić – salon Belli Capelli koja je radila šminku i frizure, dok je Aleksandru stilizovala Jasna Pudić vlasnica butika „Just J“. U spotu se pored Aleksandre i Elvisa pojavljuje i naša poznata manekenka Kristina Šarić, kao i mladi sportski novinar Dejan Jovičić, rekao je producent spota,“ Željko Lazarević.

Spot je režirala i snimala takođe domaća produkcija „100% medija“. Direktor fotografije Omar Tursić, kamera Ramiz Dedaković i Ismar Mešić, montažu i obradu takođe potpisuju Tursić i Dedaković.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime