Najavljeno dalje ublažavanje mjera u Brčkom: Već 11. maja moguće otvaranje ugostiteljskih objekata

Gradonačelnik Brčkog i komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Siniša Milić najavio je dalje ublažavanje mjera i naredbi koje su donesene s ciljem prevencije i zaštite od širenja virusa korona na području distrikta do kraja nedjelje.

„Pododjeljenje za javno zdravstvo zaduženo je da za sutrašnju sjednicu pripremi procedure rada i ponašanja za djelatnosti kojim će biti omogućen rad kao i procjenu za donošenje odluke o skraćenju perioda izolacije na 14 dana“, rekao je Milić.

On je dodao da će najvjerovatnije biti predloženo da u ponedjeljak 11. maja sa radom počnu ugostiteljski objekti, trgovine garderobom i frizerski saloni, dok bi naredne sedmice trebalo da bude donesena odluka i o uslovima za početak rada obdaništa.

„S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, koja je rezultat dobrih preventivnih mjera i odgovornog ponašanja naših sugrađana, za očekivati je da će u narednim nedjeljama doći do potpune normalizacije stanja, naravno, pod uslovom da nam se ne desi nešto nepredviđeno i uz potrebu pridržavanja naloženih individualnih zaštitnih mjera“, rekao je Milić.

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime