spot_img

Najavljen prvi međunarodni plivački maraton u Brčkom

Published:

Plivački klub “Atos” najavio je danas, nakon sastanka sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, prvi međunarodni plivački maraton koji bi trebao da bude održan na rijeci Savi 15. jula ove godine, na dionici od Vučilovca do Brčkog, koja je duga deset kilometara.

“Podržao sam ovu ideju koja će grad Brčko otvoriti prema rijeci Savi. Do sada nismo imali ovakav sličan događaj, te je ovo dobra prilika da afirmišemo naš grad, obzirom da se očekuje učešće renomiranih maratonaca u ovom sportu. Pod motom “plivanje za prijateljstvo, mir i dobro zdravlje” nadam se da će ova značajna manifestacija biti dobro organizovana te postati tradicija u našem gradu”, istakao je gradonačelnik Milić.

Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba “Atos”  naglasio je da su plivači prvi put plivali prošle godine od Orašja do Brčkog te da će ove godine uz pomoć Vojislava Miljića, koji je višestruki Ginisov rekorder, ovaj događaj biti organizovan na mnogo višem nivou.

“Radićemo na tome da u Brčko dođu plivači i iz drugih zemalja kako bi maraton dobio epitet međunarodnog karaktera. Mi imamo dugogodišnje iskustvo u organizovanju ovakvih manifestacija i pružićemo kolegama u Brčkom svu logističku podršku, a portudićemo se da maraton uđe u kalendar “SRB open” kao i kalendar BiH i Republike Srpske”, zaključio je direktor “Šabačkog maratona” Vojislav Mijić.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img