spot_img
spot_img

Нацрт буџета улази у процедуру: Следеће сриједе сједница Скупштине

spot_img
spot_img

У сриједу, 11. октобра, биће одржана 51. редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ, договорено је данас на састанку шефова посланичких клубова и градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да ће се на дневном реду ове сједнице наћи Нацрт буџета Брчко дистрикта за 2024. годину.

Милић је напоменуо да ће се предложени буџет разматрати два мјесеца на свакој сједници Скупштине и да ће о њему бити одржане јавне расправе чији термини ће бити утврђени већ у сриједу на 51. редовном засједању.

„Буџет је ушао у скупштинску процедуру у складу са статутарним роковима и настојаћемо да он буде усвојен у складу са Статутом Дистрикта. У Скупштини сједи тридесет један посланик и то је сасвим довољно у односу на три петине присутних да се нађе та већина која ће подржати овај нацрт буџета, будући да је то најважнији финансијски акт. Не видим разлог да неко има било какав негативан став према финансијском документу ако је он урађен онако како се то очекује од једног буџета“, истакао је предсједник Милић.

Осим Нацрта буџета, рекао је Милић, пред посланицима ће бити и предлог измјене Закона о платама и накнадама у органима јавне управе и институцијама Брчко дистрикта, у првом читању.

„Ради се о потреби да се уведу платни разреди за асистенте у настави који су уведени у наставни процес“, појаснио је Милић.

Он је додао да ће се на дневном реду 51. редовне сједнице, између осталог, наћи и предлог допуне Кривичног закона Брчко дистрикта у којем се, како је рекао, инкриминишу кривична дјела изборних махинација и корупције.

„Пред послaницима ће, такође, бити и низ одлука о утврђивању јавних интереса, шест ревизорских извјештаја као и велики број информација на захтјев посланика“, рекао је Милић.

Сједница ће почети у 10 часова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img