На подручју Дистрикта тренутно је регистровано око 200 невладиних организација и удружења - nula49.com
spot_img
spot_img

На подручју Дистрикта тренутно је регистровано око 200 невладиних организација и удружења

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Резултати првог овогодишњег јавног позива Одјељења за стручне и административне послове на који су аплицирала укупно 62 удружења бит ће објављени средином овог мјесеца. Према евиденцији ресорног одјељења у односу на претходне године забиљежен је знатно мањи број регистрованих удружења.

Након недавно одржаног јавног отварања пројектних приједлога које се одржало у Омладинском центру комисија за бодовање је приступила оцјењивању пристиглих пројектних идеја од стране невладиних организација. Сенад Туфекчић, шеф Одјељења за стручне и административне послове рекао је да ће сљедеће седмице бити објављени резултати те додао да је за намјене овог јавног позива из буџета Брчко дистрикта обезбијеђено око 200.000 КМ.

„Оно што бих издвојио јесте да је прије пар година на подручју Дистрикта дјеловало око 700 удружења, међутим измјенама Закона о финансирању удружења дошло је до измјене те је сада регистровано око 200 удружења која се пријављују на јавне позиве које објављује Влада Брчко дистрикта БиХ. Ово је тренутно најтранспарентнији начин финансирања невладиних организације и очекујемо добру заинтересованост и на сљедећим јавним позивима које ћемо објављивати“, додао је Туфекчић.

Туфекчић каже да је такођер остварена добра сарадња са пацијентским удружењима те је обезбијеђено око 40 хиљада КМ за њихов редован рад чиме ће се увелико олакшати услови за њихово дјеловање. Он каже да се на овај начин њихове потребе желе ставити на адекватан ниво како би чланови тих удружења могли остварити своја основна права.

“Црвени криж Брчко дистрикта БиХ је итекако примјетан у свом раду те смо им обезбиједили око 60.000 КМ за рад”, истакао је Туфекчић те додао да је за потребе рада удружења пензионера на фондове оба ентитета уплаћено око 50.000 КМ.

Из Одјељења за стручне и административне послове потврдили су да је току и јавни позив за додјелу донација мјесним заједницама за шта је из буџета Брчко издвојено око 390.000 КМ, а почетком сљедећег мјесеца бит ће објављен још један позив намијењен невладиним организацијама у вриједности од 230.000 КМ.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img