spot_img
spot_img

На подручју Брчко дистрикта укупно 13 жаришта афричке свињске куге

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На подручју Брчко дистрикта до данас је регистровано 13 локација на којима је утврђена афричка свињска куга. Из Ветеринарске станице Брчко Дистрикта БиХ прослијеђена су још два узорка, због сумње на ову неизљечиву болест код свиња.

-Највеће жариште је у селу Вучиловац у западном дијелу Дистрикта, али афричка куга је забиљежена и на подручију мјесних заједница Марковић Поље и Грбавица, а до сада је методом нешкодљивог уклањања еутанизирано најмање 100 свиња разних класа у Дистрикту -рекао је шеф Пододјељења за ветеринарство при Влади Брчко дистрикта Стеван Радић.

Служба за ветеринарство је, како је рекао, два узорка прослиједила на анализу надлежном институту, један узорак је из Вучиловца, а други с подручја Мјесне заједнице Плазуље гдје се такође сумња у постојање ове заразне болести.

Радић подсјећа све индивидулане произвођаче свиња да обавезно направе дезинфекционе баријере на улазима у своја имања те да недозвољавају другим лицима контакт са животињама прије него изврше дезинфекцију обуће и радних одијела.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img