Na krilima Brčaka: Odbojkaši Vojvodine šampioni Superkupa Srbije - nula49.com
spot_img
spot_img

Na krilima Brčaka: Odbojkaši Vojvodine šampioni Superkupa Srbije

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Odbojkaši Vojvodine oduzeli su kolegama iz Partizana primat u prvom od tri, prošle sezone, osvojena takmičenja, pošto su ih neočekivano lako i uverljivo porazili u Superkupu Srbije – 3:1 (25:20. 25:23, 21:25, 25:19).

Prvi set prelomljen je na samom početku, pošto su Novosađani tako furiozno krenuli na rivala da su mu odmah pobegli na velikih 5:0. Ozbiljan pristup i dobra realizacija dali su im određenu komociju u igri, a kako izabranici Marka Narančića nijednog trenutka nisu dozvoljavali sebi da se opuste i tako “ožive” tim sa druge strane mreže sve vreme su bili na dovoljnoj distanci. Samo je razlika išla neki poen gore-dole.

Borba se rasplamsala tek u drugom delu susreta na neutralnom terenu u Kruševcu. Ponovo su se “lale” više pitale za ritam meča i rezultat, ali kako je otpor pulena Bojana Janića bio daleko žešći ili su morali više da se pomuče da bi držali crno-bele na dva, tri, četiri poena razlike ili su se suočavali sa izjednačenjima. Na samom početku (1:1, 3:3, 4:4) i kada je bilo biti ili ne biti (21:21, 22:22, 23:23), da bi na kraju ipak isplivali iz problema.

Treći nastavak promenio je odnos snaga. Obe ekipe su imale poenterske serije, ali su Beograđani nametnuli svoju odbojku i skoro sve vreme vodili, a da će uspeti da produže utakmicu jasno je bilo već posle 12:6. Maksimum finaliste poslednjeg prvenstva i Kupa bio je prilazak na 24:21, jer je Partizan završio posao u sledećem napadu.

U četvrom setu su stvari, ipak, poprimile prethodni tok, iako se prošlosezonski apsolutni vladar srpske muške odbojke grčevito borio za potpuni kambek. Držao se Partizan do 14:14, da bi posle 23:17 za Vojvodinu bilo jasno da će mladi, talentovani i motivisani tim crveno-belih pevajući kući.

Jedva punoletni korektor Luka Stanković glasnije od ostalih, jer je ovaj mladi Brčak sa osvojena 23 poena bio ključna figura utakmice, a za njim Žarko Ubiparip (14) i Andrej Rudić (10). U poraženom sastavu najefikasniji je bio Milija Mrdak sa 19 poena, a dvocifreni učinak imao je i Luka Tadić (15).

 

 

(tvarenasport/nula49)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img