Na drugom “Majevica trejlu” učestvovala 123 takmičara

Na Drugoj planinskoj trci “Majevica trejl 2020”, koja je održana u Zoviku kod Brčkog, učestvovalo je 123 takmičara uglavnom iz BiH, a trčali su na tri staze – “red”, “blu” i “grin trejl”.

Pobjednici “red trejla”, dužine 25 kilometara su Džemal Jašarević iz Sarajeva u muškoj i Snježana Pisarić iz Mrkonjić Grada u ženskoj konkurenciji.

- Reklama -

Najbrži na “blu trejl” stazi, dugoj 15 kilometara, bili su Dino Malešević iz Prnjavora i Tanja Šarenac iz Brčkog, dok su pobjednici “grin trejla”, staze duge pet kilometara, Brčak Aleksandar Ganilović u muškoj i Banjalučanka Nevena Lukić u ženskoj konkurenciji.

Član Trkačko-rekreativnog kluba “Majevica” iz Brčkog Željko Novaković rekao je Srni da je, u odnosu na prošlu, ove godine bilo duplo više takmičara, te da ovaj sport postaje sve popularniji.

Novaković očekuje da će u narednim godinama biti formirana i trejl liga na nivou BiH.

Trku je ocijenio uspješnom i istakao da je vrijeme išlo na ruku takmičarima, jer na Majevici nije padala kiša, iako je bila najavljena.

Drugi “Majevica trejl” održan je u organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba “Majevica”, u saradnji sa Planinarskim društvom “Granaš”, Klubom terenaca, Civilnom zaštitom i Crvenim krstom Brčko distrikta.

U Trkačko-rekerativnom klubu planiraju da za Novu godinu, ukoliko to bude dozvolila epidemiološka situacija, organizuju i Drugu trku Djeda Mrazeva koja će, kao i prošlogodišnja, biti humanitarnog karaktera.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime