spot_img
spot_img

На базенима Октопус у Лопарама завршена школа пливања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На базенима Октопус у Лопарама завршена је сезона школе пливања коју је за 2021. годину, уз подршку општине Лопаре, реализовао Пливачки клуб Атос-Сава из Брчког.

Школа је бесплатно организована за све младе ове локалне заједнице, који су жељели да науче пливати, а финасирање је, као и ранијих година, преузела општина Лопаре.

Драшко Ђурић, предсједник Пливачког клуба Атос, захвалио се руководству општине и начелнику Ради Савићу на дивном односу према дјеци и пливачком спорту и истакао да је бесплатно кориштење базена за младе лијеп примјер за све локалне заједнице у Републици Српској и БиХ.

– Ми смо ове године у школи пливања имали око 60 полазника који су били подијељени у двије групе. Неки од њих су научили да пливају, неки су разбили страх од воде – рекао је Ђурић.

Он је саопштио да је школа трајала 12 часова, да су и родитељи пружали велику подршку као би се дјеца приближила пливачком спорту који помаже паравилан развој дјетета и развија све групе мишића.

Бивши олимпијац из Пливачког клуба Борац Бањалука, Жељко Панић, са дијелом свог тима је дошао у Лопаре да пружи подршку у раду базенима Октопус и Пливачком клубу Атос, те да полазницима школе пливања и грађанима Лопара приближи пливачки спорт.

– Након обуке непливача иде школа пливања, у смислу учења технике пливања, па зашто не би овдје отворили пливачки клуб који би се такмичио на разним нивоима – изјавио је Панић.

Ријечи захвалности свим учесницима школе пливања упутио је предсједник Скупштине општине Лопаре, Миленко Ристић.

– Општина Лопаре је обезбиједила за сву дјецу до 18 година бесплатне сезонске карте за базене, а подржали смо и школу пливања – рекао је Ристић.

Он је обећао да ће се та подршка наставити и у наредним годинама за будучће генерације.

Свиим полазницима уручене су дипломе о завршеној школи пливања.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img