spot_img
spot_img

МЗ Илићка прославила крсну славу: Послата порука подршке Србима на Косову и Метохији

spot_img
spot_img

Ломљењем славског колача у Мјесној заједници „Илићка“ данас је обиљежена Крсна слава Тројчиндан.

Славље је започело литијом, која је након неколико година поново прошла кроз насеље, а којој је присуствовао велики број грађана ове, али и сусједних мјесних заједница.

У оквиру литије, порука подршке послата је и Србима на Косову и Метохији.

Након литије и ломљења славксог колача свештеник Александар Рељић је у обраћању присутнима указао на посебну важност литије.

„Литија нас је повезала доносећи благослов свакоме дому у коме живи наш вјерни и Христов народ. Нека нам та молитва и заједништво буде водиља у очувању нашег православног народа на овим просторима“, рекао је Рељић.

Прослава Тројчиндана одржана је у парку код школе,а у оквиру Видовданских дана у Брчком који се одржавају под покровитељством предсједника Скупштине дистрикта Брчко Синише Милића.

„Ове године се ова манифестација одвија у оквиру шире манифестације посвећене Видовдану. Јако је битно да се Срби држе своје традиције и обичаја и то је нешто што симболизује коријен којим се ми напајамо, као народ, животним соковима. И зато је важно да и данас његујемо традицију и обичаје, јер они не припадају прошлости, они припадају и садашњости и будућности“, поручио је Милић.

И ове године традиционално је организован “Котлић из блока”, хуманитарно дружење са организацијом “Срби за Србе”. У име организатора Милош Суботић, из Конзервативног клуба каже да сви приходи које прикупе иду вишечланим и социјално угроженим српским породицама широм српских земаља.

„Хуманитарна организација „Срби за Србе“ већ неколико година ради у Брчком и уз велики одзив наших суграђана и надамо се да ћемо и данас прикупити значајна средства и што је важније послати једна лијепа порука да и на Крсну славу када примамо госте, мислимо на оне којима је помоћ најпотребнија“, рекао је Суботић.

Организатори Видовданских дана у Брчком који се обиљежавају током јуна , а у оквиру којих је прослављен и Тројчиндан у Мјесној заједници „Илићка“, су Конзервативни клуб, све српске организације у Брчком и Црквена општина Брчко.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img