MZ Ilićka: Dosta politike, riješite deponiju!

Rukovodstvo mjesne zajednice Ilićka uputilo je danas nadležnim organima otvoreno pismo u kome traže hitno rješenje za divlju deponiju u Brčkom. Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

- Reklama -

Mještani naselja Ilićka su, kroz organe Mjesne zajednice, više puta iskazali, blago rečeno,ogorčenost odnosom svih relevantnih subjekata o problemu deponije koja nas truje.

Iz odgovora koje smo dobijali na upućivane zahtjeve ništa konkretno nismo mogli saznati, osim da se na deponiju gleda kao na vrlo kompleksan problem. Što bi se reklo: «Žali Bože papira i vremena!»

Kompleksnost problema deponije dolazi do izražaja samo kada se na deponiju gleda kroz političku prizmu, dok se posmatrano kroz prizmu zdravlja svih nas, Srba, Hrvata i Bošnjaka, radi o rješivom problemu koji zahtjeva hitnost u postupcima.
Jedina stvar koja koči rješavanje problema deponije jeste «političko» u nadležnim, u onima koje smo svi mi zajedno birali, vjerujući u ono što su nam obećavali kroz predizborne govore.

Problem deponije je bio aktuelan i na skupovima za protekle izbore, istina izbore koji lokalnim političarima ostavljaju prostor da kažu koju iskrenu za lokalne probleme, jer se radilo o izborima na državnom i ontitetskom nivou.

S tim u vezi, a vođeni obećanjima o definitivnom pronalsku lokacije za novu deponiju do kraja kalendarske 2018.godine, i činjenici da je danas 30.11.2018.godine, prinuđeni smo da postavimo sljedeća pitanja:

• Koja lokacija je odabrana kao konačna za novu gradsku deponiju?
• Dokle se stiglo sa dokumentacijom po tom pitanju, vezano za prostorno plansku dokumentaciju?
• Kada počinju radovi na konzerviranju postojeće, divlje, deponije?

U vazduhu lebdi još pitanja, za koje smo sigurni da bi vam većina građana, kada bi imali priliku, postavila:

• Da li ste vi, kao građani a ne kao političari, zadovoljni «radom» nadležnih po ovom pitanju?
• Da li ste svjesni da zdravlje nema alternativu?
• Šta mislite, gdje je granica tolerancije mještana Ilićke ali i drugih naselja pogođenih ovim problemom?!

Na konrektna pitanja očekujemo konretne odgovore, odgovore ozbiljnih ljudi, koji na ovaj problem gledaju kao na svoj problem, problem svojim najmilijih, što on svakako i jeste.

Ne želimo odgovore u kojima ćemo prepoznati političke matrice u kojima se malo kada šta konkretno može naći.
Ako ste takve odgovore imali u planu, ne trošite vrijeme ni papir!

Mještani Ilićke, a ovim putem pozivamo i sve savjesne ljude ovoga grada, će znati kako odgovoriti na nerad nadležnih po ovom pitanju koji ima direktan uticaj na naše zdravlje, ma šta mjerenja kvaliteta vazduha pokazivala.

Molimo vas, ali najiskrenije, mislite na zdravlje svih nas, budite odgovorni predstavnici vlasti, jer ćemo mi znati zaštiti svoje, a time i vaše zdravlje.

Nadamo se da ste svjesni posljedica koje mogu proizaći iz ovakvog odnosa nadležnih ka ovom problem, jer morate da shvatite da zdravlje nema alternativu, i mi smo spremni na sve da ga zaštitimo, ako vi to niste u stanju da učinite.

S poštovanjem,

Predsjednik MZ Ilićka

Damjan Dundžić

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime