MZ Brezovo Polje Selo: Infrastruktura garant povećanja nataliteta i ostanka mladih

MZ Brezovo Polje Selo je jedna od rijetkih mjesnih zajednica koja može da se pohvali povećanjem nataliteta u posljednjih nekoliko godina, kao i odlukom mladih bračnih parova da ostanu u svom selu.

Predsjednik ove mjesne zajednice, Živan Simikić, sa ponosom ističe da je ovo plod brojnih ulaganja.

- Reklama -

„Sa ponosom možemo da kažemo da se uz poboljšanje cjelokupne infrastrukture i stvaranje boljih uslova za život svih mještana, kako onih najstarijih, tako i onih najmlađih, u našoj MZ podiže i broj stanovnika. Naravno, mislimo na one najmlađe stanovnike, našu dječicu“, kaže Simikić.

On dodaje da je Brezovo Polje Selo nedavni dobilo i je i novo dječije igralište, pored velikog terena za fudbal, terena za mali fudbal, te odbojku, a svi tereni pokriveni su novom LED rasvjetom. Tu je i nova sala, gdje se svake godine na praznik Materice, već tradicionalno dijele paketići za najmlađe stanovnike sela.

Ova mjesna zajednica domaćin je i brojnih druženja i događaja, od kojih se neki održavaju godinama.

Za praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji je ujedno i slava sela, pored tradicionalnog organizovanja Fišijade, tu je i niz drugih manifestacija – turniri u fudbalu, navlačenje konopca… Zajedničko im je da se na njima okupe brojni mještani, kako Brezovog Polja Sela, tako i okolnih mjesta.

Ne treba zaboraviti ni plažu uz rijeku Savu, gdje veliki broj građana, kako stanovnika MZ Brezovo Polje Selo, tako i gostiju iz Brčkog, te okolnih mjesta, nalazi svoj mir i mjesto za opuštanje i druženje.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime