spot_img
spot_img

Muškarac pronađen na Majevici je ubijen, policija pretresla kuću osumnjičenog

spot_img
spot_img

Istražitelji su nastavili rad na utvrđivanju detalja smrti muškarca čije je tijelo jučer pronađeno u blizini planinarskog doma Sveti Bernard na području Majevice. Dosad je utvrđeno da je ona nastala nasilnim putem, a osumnjičeni je uhapšen.

Tužilaštvo Brčko distrikta, u saradnji s Policijom distrikta danas je nastavilo sa intenzivnim provođenjem istražnih radnji u slučaju pronalaska beživotnog tijela muškarca na području planine Majevice.

“U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša L. Č., a obavljeni su i pretresi njegove porodične kuće, kao i kuće M. A, koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve”, kazali su uz brčanskog tužilaštva.

Nakon navedenih radnji i sprovođenja M. A. u prostorije Tužilaštva distrikta, dežurna tužiteljica ga je ispitala u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret krivično djelo ubistva.

“S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24-satni zadržavanje, tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor”, dodali su iz tužilaštva.

U pretresima dva stambena objekta izuzeti su predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru te u daljem toku krivičnog postupka.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta su zaključili da se istražne radnje u ovom predmetu i dalje intenzivno nastavljaju.

 

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img