spot_img
spot_img

Brčko: Poznanika pretukao metalnom cijevi zbog novca od kartanja

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv osobe inicijala I.M. koja ga tereti da je zbog novca od kartanja pretukao F.M., nakon što je iz gepeka automobila izvadio metalnu cijev kojom ga je više puta udario u tijelo, a sve se odigralo 24. maja 2021. godine, nakon boravka u kafiću u Dubravama kod Brčkog.

U lokalu je bio oštećeni F.M., koji je na sto stavio oko 560 KM, pripremljenih za kartanje sa drugim gostima, navodi se između ostalog u optužnici.

Uzeo novac

Optuženi je iznenada prišao njegovom stolu, te svjestan radnje koju preduzima, sa stola protivpravno uzeo 560 KM, vrativši F.M. samo deset KM. Nakon toga je stupio u verbalni sukob i fizičko naguravanje s njim, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je smatrao da je tim novcem namirio svoj novac koji mu je F.M. u ranijem periodu, tokom kartanja u njegovoj kući, tada na silu oduzeo, tvrdeći da ga je I.M varao na kartama.

– Kada je krenuo iz lokala prema svojim kolima, a F.M. nastavio insistirati da mu vrati njegov protivpravno uzeti novac, svjestan radnje koju preduzima i s namjerom da ga lako tjelesno povrijedi, iz gepeka svoga vozila izvadio je metalnu cijev. Njom je više puta udario F.M. po tijela, nanijevši mu tako laku tjelesnu povredu – navodi se u optužnici.

Upotreba sile

Radi se o nagnječenju i oguljotini kože na lijevom ramenu i desnom koljenu.

Dakle, upotrebom sile pribavio je neko svoje pravo za koje je smatrao da mu pripada, te drugog lako tjelesno povrijedio, čime je učinio krivično djelo samovlašće u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda, navodi se u optužnici.

 

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img