“Muškarac” koji je djevojci slomio nos u Brčkom odgovarat će u sudu

Tužilaštvo Brčko distrikta potvrdilo je optužnicu protiv “muškarca” čiji su inicijali M.K. koja ga tereti da je 7. januara u kući u Brčkom pretukao svoju djevojku P.L. kojoj je tokom napada slomljen nos.

Napad se dogodio oko 22.00 sata nakon što se ovaj par posvađao u kupatilu.

“Kada je djevojka pokušala da izađe, optuženi ju je uhvatio rukom za kosu i bacio na pod. Ona je plačući bacila za njim korpu za veš, nakon čega se on vratio i nogom je udario u leđa”, navodi se u optužnici.

- Reklama -

U optužnici je navedeno da je djevojka zatim ustala i ušla u spavaću sobu s namjerom da pokupi svoje stvari i napusti kuću.

“Optuženi ju je tada bacio na krevet, te joj jednom rukom zatvorio usta, a drugom je počeo stiskati po vratu, da bi ga ona ogrebala po vratu i tako se uspjela otrgnuti”, navodi se u optužnici.

U optužnici se dodaje da je optuženi potom krenuo za njom, uhvatio je za jaknu, koju je P.L. uspjela obući i tako je izvukao niz stepenice i van kuće.

“P.L. je zadobila lake povrede po glavi, vratu, leđima i lijevoj potkoljenici, uključujući i prelom nosnih kostiju”, navedeno je u optužnici.

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime