spot_img
spot_img

Module One blokirao saobraćajnice: Konvoji idu za Austriju

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kompanija „Module One“ Iz Brčkog ponovo je blokirala cestovne komunikacije od Brčkog preko Hrvatske, Mađarske do Austrije.

Sinoć je krenuo konvoj od 15 kamiona, a večeras je planirano da krene i ostalih 14 kamiona specijalnog transporta za austrijski grad Wiener Neustadt koji čije jednu stambenu zgradu. Na kamionima se nalaze moduli, odnosno segmenti zgrade sa dužinom od 13 m i širinom do 5 m, što onemogućava odvijanje saobraćaja u dvije trake.

Prema riječima izvršnog direktora Dine Šačirovića ovo je drugi stambeni objekat koji se isporučuje za grad Wiener Neustadt u Austriji. Rado se o stambenom objekti na tri etaže sa ravnim krovom, atikom i terasama. Ukupno je isporučeno 1500 m2 stambenog prostora koji je podijeljen na 20 stanova. Zgrada je izgrađena po svim normativima i standardima za austrijsko tržište, te ispunjava sve uslove za protivpožarnost od 60 minuta.

Stepen gotovosti modula u proizvodnom pogonu u Brčkom je oko 95% ističe Šaćirović. U svim stanovima su izrađene sve elektro, vodo i kanalizacione instalacije, te je razvedeno plafonsko grijanje i hlađenje, instalirani sanitarni elementi, senzori vlage i dima, vatrodojave, te ugrađene kuhinje sa svim električnim uređajima. Ostatak radova od 5% se završava na terenu i odnosi se na montažu modula, spajanje instalacija između modula, te zatvaranje revizionih otvora.

Montaža objekta planirana je za 7. i 8. mart navodi direktor Dino Šačirović. U toku montaže planirana je promocija i prezentacija firme „Module One“ i modularne gradnje kojoj će prisustvovati 150 zvanica, predstavnika velikih kompanija iz Austrije i Njemačke.

“Ovom prilikom bih se zahvalio svim radnicima „Module One“ kompanije na njihovom doprinosu u proizvodnji ovog objekta. Ovo je sedma stambena zgrada koja se radi u Brčkom, te isporučuje i montira na teritoriji Austrije i po pitanju kvalitete sigurno najveći iskorak do sada, a to je sve rezultat njihovog rada”, ističe Šačirović.

 

 

(spoznorisana objava)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img