spot_img
spot_img

Modernizacija JP “Luka Brčko” teče planiranom dinamikom

spot_img
spot_img

Treća faza modernizacije brčanske Luke odvija se prema planiranoj dinamici, te se radovi trenutno odvijaju na tri lokacije. Završetak svih radova očekuje se do kraja ove godine.

Modernizacija Javnog preduzeća „Luka Brčko”, koja između ostalog podrazumijeva i izgradnju pruge i rekonstrukciju pristupnog puta do Luke, teče planiranom dinamikom.

„Tokom prošle sedmice krenuli smo s radovima demontaže pruge koja se nalazi u centru grada, te će se radovi odvijati narednih desetak dana. Uklanjanjem ove pruge stvoriće se preduslovi da regulacijskim planom ta površina bude iskorištena u neke druge svrhe“, kazao je Perica Josić, direktor JP „Luka Brčko”.

On je dodao kako izmještanjem ovog industrijskog kolosijeka vagoni koji prevoze robu za Luku i Bimal neće više ulaziti u centar grada među stambene objekte u kojima stanuju ljudi, nego će ići predgrađem gdje se radi novi industrijski kolosijek.

„Pored demontaže pruge, radovi su nastavljeni i na gradnji novog nadvožnjaka na Bijeljinskoj cesti, te se trenutno buše šipovi. Izgradnjom novog nadvožnjaka Luka će dobiti svoj industrijski kolosijek za prevoz roba od stanice Novo Brčko do našeg preduzeća“, dodao je Josić.

Po završetku izgradnje novog industrijskog kolosijeka nastavit će se s radovima na rekonstrukciji pristupne ceste do Luke. Nastave li se radovi ovom dinamikom, modernizacija brčanske Luke biće završena u ugovorenim rokovima, odnosno do kraja ove godine.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img