spot_img
spot_img

Младић из Брчког крао од вјерника на молитви, трговаца па и адвоката који га је бранио

spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ надлежни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор А.Б. (21), осумњиченом да је од јуна ове године извршио серију тешких крађа у овом граду.

Притвор осумњиченом одређен је због нарочитих околности које оправдају бојазан да би могао поновити кривично дјело.

Тужилаштво Дистрикта спроводи истрагу против А.Б. због сумње да је од 7. јуна до 11. новембра у Брчком, када је ухапшен, починио серију од девет тешких крађа. Сумња се да је А.Б., да би прибавио имовинску корист, одузимао новац из стамбених, трговинских, угоститељских и јавних објеката користећи непажњу и одсуство власника или запослених и провалне поступке. Међу оштећенима су углавном трговински дјелатници, вјерници који су покрадени током молитве у џамији, али и адвокат који га је службено бранио.

Њима је појединачно причињена штета у износу од 40 до 750 КМ, а укупно близу 3.000 КМ. Подсјећамо да је за сличне радње А.Б. недавно већ оптужен од стране овог тужилаштва. Оптужницом потврђеном прошлог мјесеца он се терети да је почетком јула у Здравственом центру Брчко из болничке собе одузео мобилни телефон пацијента вриједности од око 700 КМ.

Након што га је локална полиција повезала с још девет кривичних дјела, осумњичени је лишен слободе и доведен у просторије овог тужилаштва, гдје је одмах испитан. Тужилаштво је без одлагања поднијело приједлог Основном суду Дистрикта да му се одреди притвор због опасности од понављања кривичног дјела. Поступајући по том приједлогу, Основни суд је у цијелости прихватио тужилачку оцјену о притворским разлозима и одредио притвор А.Б. у трајању од једног мјесеца.

По притварању осумњиченог Тужилаштво, у сарадњи с Полицијом Дистрикта, наставља истрагу против А.Б. ради доказивања кривичног дјела тешке крађе Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) с прописаном казном затвора од шест мјесеци до пет година, саопћено је из Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img