spot_img
spot_img

Млади СНСД-а: Забранити употребу пиротехничких средстава у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Актив младих Савеза независних социјалдемократа Брчко покреће иницијативу за потпуну забрану коришћења пиротехничких средстава, класе 2 и већих, на територији Брчког.

Иницијатива има за циљ да подстакне измјене и допуне Закона о пиротехничким средствима Брчко дистрикта БИХ, који би био усклађен са прописима Европске Уније, а у коначници би довео до забране употребе нежељених средстава. Након немилих сцена које су се догодиле у насељу Колобара, Актив младих СНСД-а ће спровести низ активности на ипитивању ставова становништва и доносиоца одлука о непожељним ефектима употребе пиротехничких средства како бисмо утврдили да ли постоји воља заједнице за измјену наведеног Закона.

Љубомир Нишић, предсједник Актива младих Савеза независних социјалдемократа Брчко, нагласио је важност иницијативе за све становнике Дистрикта.

“Пиротехничка средства негативно утичу, посебно старијиа лица, и стварању бројне негативне посљедице, нарочито психичко-душевна оштећења. Руковање петардама је веома ризично, а опште је познато да због употребе ових средстава посљедице трпи и животињски свијет. Апелујемо на појединце и надлежне органе да се укључе у нашу борбу, за коју се надам да ће довести до измјене постојећег Закона“, истакао је Нишић.

Истраживања показују да су пиротехничка средства узрок вишеструких, трајних  повреда која задобијају најчешће малољетне особе услијед руковања средствима 2. класе и снажнијих.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img