spot_img
spot_img

Mladi o problemu zaštite životinja u Brčkom

Published:

spot_img

U brčanskom Omladinskom centru danas je održana prezentacija na temu “Problem zaštite životinja bazirano na brčanski azil”.

Prezentaciju su, u okvitu projekta iz demokratije održale učenice III-1 brčanske Gimnazije “Vaso Pelagić”. Veoma aktuelan problem izazvao je interesovanje mnogih, a jedinstven pogled mladih svakako je dobrodošao.

Inače, u posljednje vrijeme primjetan je povećan broj pasa na ulicama i u gradskim naseljima Distrikta. Kapaciteti Azila su, po priznanju nadležnih iz JP Komunalno Brčko, prepunjeni, a nezvanične informacije kažu da u Azilu trenutno boravi preko 280 pasa.

Rješenje Vlade Brčko distrikta za ovaj problem daleko je od idealnog i sastoji se u pronalaženju privremenih lokacija za ukop pasa lutalica.

Podsjećamo, Vlada je prije desetak dana “primila k znanju Informaciju o lokacijama za alternativno zbrinjavanje lešina pasa lutalica, a na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu“.

Predložene lokacije, saopšteno je tada, biće korištene privremeno, do kraja ove godine ili do iznalaženja trajnog rješenja. Trajno rješenje, po svim prilikama, biće mobilne spalionice.

Da li je ubijanje “suvišnih” pasa zaista najbolje rješenje, ili će se Vlada Brčko distrikta ipak odlučiti za humanije rješenje, ostaje da vidimo.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img