spot_img
spot_img

Mještani Vučilovca već 20 dana bez vode

spot_img
spot_img

Ljubiša Ostojić, predsjednik brčanske mjesne zajednice Vučilovac potvrdio je da su mještani ovog naselja, već više od dvadeset dana bez vode, jer su, kako je rekao, površinske cijevi privremenog vodovoda, a koje su položene poslije poplava, smrzle zato što taj vodovod više niko ne održava.

Bivši šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, prije uspostavljana nove vlasti u Distriktu, kako je rekao Ostojić, upozorio je na ovaj problem, te se Vlada usaglasila da će rješavanja vodosnadbijevanja Vučilovca biti prioritet u 2017. godini.

“Za održavanje ovog privremenog vodosistema je 2014. godine plaćeno 88.000, 2015. godine 100.000 maraka, i ako bude realizacija za 2016. godinu takođe će biti plaćeno 100. 000 maraka. To je skoro 300. 000 maraka koje su date za održavanje, a za ta sredstva mogli smo trajno da riješimo problem”, dodao je Ostojić.

Mićo Stevanović, šef Odjeljenja za komunalne poslove, istakao je da je problem nastao jer budžet za 2016. godine nije usvojen na vrijeme, tako da se nije moglo izvršti plaćanje firmi koja je vršila održavanje tog sistema vodosnadbijevanja da bi ga i dalje održavala.

“Taj sistem vodosnadbijevanja gdje je višestruko skuplje održavanje sistema nego sama izgradnja je sam po sebi neodrživ. Trenutno ne vidim nikakvog načina da se to riješi i održavanje vodosistema nije u nadležnosti ovog odjeljenjaa. Odjeljenje radi na trajnom rješenju vodosnadbijevanja Vučilovca i kada Vijeće za izlaganje završi svoje procedure, krenućemo u nastavak izgradnje započetog vodovoda iz 2013/2014. godine. Projektna dokumentacija postoji, dio posla je već odrađen i nastojaću da se cjelokupna sredstva za tu svrhu u iznosu od oko 400.000 maraka obezbijede u budžetu za 2017. godinu.”, dodao je Stevanović.

Stevanović je naglasio da bi, ako bi sve išlo normalnim tokom, ovaj problem mogao biti riješen već iduće godine.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img