spot_img
spot_img

Mjesec dana pritvora zbog pokušaja ubistva u Gornjem Rahiću

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Основни суд у Брчком одредио је притвор Ч.Е. (24)*, осумњиченог за покушај убиства у Горњем Рахићу код Брчког од прије три дана и изазивање опће опасности аутомобилом након којег је једно лице преминуло. Једномјесечни притвор осумњиченом одређен је због опасности да ће довршити кривично дјело које је покушао, те утицајем на свједоке ометати кривични поступак.

Тужилаштво Дистрикта води истрагу против Ч.Е због сумње да је 16. маја у алкохолизираном стању аутомобилом Голф ИВ дошао до угоститељског објекта Ашчилук у Г. Рахићу, гдје је у друштву К.З. у башти пред објектом сједило више лица. Сумња се да је потом аутомобил паркиран у близини нагло стартао и у намјери да лиши живота К.З. великом га брзином усмјерио ка оштећеном нанијевши му ударом возила лаке тјелесне повреде. Истовремено је изазвао непосредну опасност по животе Л.М., Р.А., М.А. и других лица која су сједила за истим столом, док је Ш.К. нанио тешке тјелесне повреде опасне по живот усљед којих је током ноћи преминуо – наведено је у тужилачком приједлогу за одређивање притвора.

Након што је ухапшен, криминалистички обрађен и предат у надлежност овог тужилаштва обављено је испитивање осумњиченог, а због опасности да ће довршити покушано кривично дјело и утицајем на свједока ометати кривични поступак Тужилаштво је јуче предложило Основном суду Дистрикта да му одреди притвор. Поступивши по приједлогу, Суд је на данашњем рочиту Е.Ч. изрекао предложену мјеру у трајању до једног мјесеца. По приварању осумњиченог Тужилаштво, у сарадњи с Полицијом Дистрикта, наставља истрагу против њега за кривично дјело Убиство – у покушају (из члана 163 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) и Тешка кривична дјела против опће сигурности људи и имовине (из члана 322 став 2 Кривичног закона).

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img